Review: Marhaba Vertrek Meet&Greet en Lounge Dubai Concourse B5 min leestijd

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na weer een leuk verblijf in Dubai was het tijd om te vertrekken. Na op de heenreis de aankomst Meet&Greet service van Marhaba te hebben ervaren, maakt ik voor vertrek naar Düsseldorf gebruik van de vertrek service en vervolgens ook de Marhaba lounge in Concourse B. Tijdens een vorige reis maakte ik gebruik van de andere aanbieder; Ahlan en de Cadiz lounge in Concourse A. Ik was benieuwd hoe de twee te vergelijken zijn.

Marhaba Meet&Greet bij vertrek

Net als bij aankomst zijn er ook bij vertrek verschillende opties mogelijk voor verschillende soorten reizigers. Wil je alleen snel door de check-in paspoortcontrole en security? Dan kan je kiezen voor Bronze. Je moet je dan weer zelf melden bij de Marhaba Meeting lounge helemaal rechts in Terminal 3. Hier kan je eventueel even zitten en wat drinken. Vervolgens begeleid de hostess je langs de formaliteiten. Bij check-in word je naar het begin van de reguliere Economy Class rij gebracht. Vervolgens passeer je via fast track weer de paspoortcontrole en ook bij security word je naar voren geleid. Deze service is beschikbaar voor ongeveer €26.

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai
Rechts in de terminal vind je de Marhaba Meeting Lounge

Bij de Silver service word je buiten de terminal al opgewacht, en een porter neemt je bagage mee. Net als bij Bronze ga je versneld door de formaliteiten. Hierna word je begeleid naar de gate. Waar mogelijk is er een golfkarretje beschikbaar. Dit pakket kost zo’n €41.

Bij de Gold service van €89 is er bovenop de diensten van Silver weer gegarandeerde persoonlijke begeleiding en ook toegang tot de Marhaba lounge. Los kost toegang €49 maar via bijvoorbeeld Loungebuddy is toegang kopen goedkoper. Ook is de Marhaba lounge onderdeel van Priority Pass.

Verder is het ook bij vertrek mogelijk om voor een Family service te kiezen. Dit is de Silver service voor maximaal 4 leden van dezelfde familie en kost zo’n €93.

Mijn ervaring

Een dag van te voren ontving ik een smsje met bevestiging van de reservering en het verzoek om 10 minuten voor aankomst op het vliegveld te bellen. Op de ochtend van de vlucht zelf ontving ik ook nog een telefoontje met de vraag hoe laat we verwachtten aan te komen bij de terminal. De hostess en porter zouden dan klaar staan bij deur 2.

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai

Dit was inderdaad het geval, en de Marhaba staff stond weer klaar met een naambordje. De koffers werden uit de auto geladen en we werden gelijk naar check-in begeleid. Hier werden we gelijk naar het begin van de reguliere Economy rij gebracht. Vervolgens was het de beurt aan paspoortcontrole. Hier was er grootste tijdsbesparing. Via de rij voor GCC ingezetenen waren we gelijk aan de beurt. Bij de security was het niet zo druk, maar ook hier werden we naar voren gebracht. Al met al duurde het misschien 10 minuten van de auto tot na de security check.

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai
Check-in is nog steeds bij de Economy balies, maar je passeert wel de wachtrij

Onze vlucht naar Düsseldorf vertrok vanaf Concourse C; het oude Terminal 1. Toch werden we met het golfkarretje naar de lounge in Concourse B gebracht. Over het algemeen biedt Concourse B meer faciliteiten aangezien het samen met Concourse A de toegewijde terminal voor Emirates is.

Eenmaal in de lounge werden we naar een aparte VIP-ruimte gebracht. Niet echt nodig omdat het rustig was in de lounge, maar tijdens piekuren kan het hier wel overvol zijn.

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai

De hostess vertelde ons dat ze ons 20 minuutjes voor boarding op zou komen halen omdat het vrij ver is naar de gate. Omdat we na de Marhaba lounge ook nog naar de Emirates lounge gingen hebben we geen gebruik gemaakt van de transfer service. Maar gezien de grote afstand tussen de Concourses was dat wel een uitkomst geweest.

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai

Marhaba Lounge Concourse B

In Terminal 3, de exclusieve terminal voor Emirates en Qantas, biedt Marhaba in alle concourses de pay-per-entry lounges aan. Je kan direct bij Marhaba toegang boeken, via Emirates, via bijvoorbeeld Loungebuddy of de lounge is ook toegankelijk via Priority Pass. De lounge is één verdieping hoger als je de borden volgt.

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai

De lounge is ingericht in een U-vorm met verschillende zitgedeelten en opstellingen.

Aan de andere kant van de lounge waren er onder andere individuele zitgedeelten en ook sleeping pods. Je kon bij de receptie vragen om deze te gebruiken.

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai
Krappe opstelling als de lounge vol zou zijn
Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai
Mocht je een dutje willen doen, dan kan je terecht in de sleeping pods

Rechts van de receptie is het buffet met enkele warme en koude gerechten en hapjes, waaronder sandwiches, wraps en taartjes, en een grote selectie aan drankjes. Verder waren er twee reguliere koffiemachines maar ook kannen Arabische koffie.

 

Marhaba Meet&Greet en Concourse B lounge Dubai

De lounge zelf heeft geen douches, maar je kon bij de receptie schijnbaar wel een douche elders in de terminal aanvragen. Het sanitair in de lounge was niet in de beste staat.

Conclusie

De Marhaba lounge in Concourse B is een basic lounge. Tijdens mijn bezoek was het niet druk, maar ik kan me voorstellen dat het tijdens de piekuren erg vol kan zijn en dan is de ruimte aan de krappe kant. Het is de enige optie in Concourse B waar je toegang kan kopen of via Priority Pass naar binnen kan gaan. De service was vriendelijk, maar het food & beverage aanbod niet bijster uitgebreid of hoogstaand. Al met al kan je hier prima de tijd doorkomen en wat drinken en snacken, maar je hoeft er niet vroeg voor naar de luchthaven te komen.

Disclaimer: deze diensten werden aangeboden door Marhaba. De uitgedrukte meningen zijn die van de auteur alleen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *