Review: Marhaba Aankomst Meet&Greet Dubai Terminal 34 min leestijd

Dubai Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dubai International Airport is een van de grootste luchthavens ter wereld. Door de drukte en formaat kan het voor sommige reizigers nogal overweldigend zijn en tijdens piekperioden kunnen de wachtrijen lang zijn. Om passagiers versneld te begeleiden tijdens hun reis door de luchthaven zijn er verschillende partijen die Meet&Greet en fast track services aanbieden, waaronder Marhaba. Marhaba is onderdeel van de dnata/Emirates Group en heeft naast verschillende pay-per-entry lounges ook meet&greet services bij aankomst, transfer en vertrek. Deze zijn door iedereen te boeken via de website, via Emirates als je daar mee vliegt en ook verschillende Nederlandse reisorganisaties bieden de diensten van Marhaba aan als extra. Na aankomst uit Düsseldorf met Emirates probeerde ik de Meet&Greet in Terminal 3 uit.

Marhaba Meet&Greet bij Aankomst

Er zijn drie soorten services: Bronze, Silver en Gold. Bij alle drie de services is fast track paspoortcontrole inbegrepen. Je wordt dan door de hostess door de fast track of GCC National rij geleid. Bij de Bronze service moet je zelf naar het meeting point in de aankomsthal gaan om aan een hostess gekoppeld te worden. Deze dienst kost zo’n €26.

Bij de Silver service word je vlak na het verlaten van het vliegtuig opgewacht door een hostess. Wanneer het mogelijk is, zal je met een golfkar naar de aankomsthal worden gebracht. Na de fast track door immigratie staat een porter klaar om je bagage van de band te halen en naar de aankomsthal te brengen. Voor Silver betaal zo’n €41. Het is mogelijk dat je met andere reizigers wordt begeleid.

Dubai Airport

Wil je één-op- één service? Dan kan je kiezen voor Gold zo’n €89. Je wordt dan altijd persoonlijk begeleid. Bij vertrek krijg je bovendien toegang tot de Marhaba lounge. Als je geen Priority Pass hebt, kost loungetoegang normaal €49 via Marhaba.

Reis je met een gezin van maximaal 4 personen? Dan is er de Family service voor omgerekend €93. Dit is eigenlijk de Silver dienst voor families, en biedt ook speciale aandacht voor kinderen zoals buggies.

Mijn ervaring

Marhaba heeft mij de Silver service aangeboden. Nadat ik het vliegtuig uitliep de terminal in stond daar de hostess al klaar met een naambordje. Hierna werden we gelijk naar een golfkarretje gebracht die ons naar de people mover bracht. Afhankelijk van welke terminal je aankomt, kan je gelijk naar de aankomsthal gereden worden of je moet eerst met het treintje naar Concourse B. Het karretje kan gezien de afstanden dus een hoop tijd schelen of niet. Dat hangt van je aankomstgate af.

Eenmaal in de aankomsthal aangekomen gaven we onze paspoorten aan de hostess die ons naar de fast track lane bracht. Hier waren we gelijk aan de beurt. Na paspoortcontrole stond de porter al klaar. We gaven onze claim tags af en een beschrijving van de koffers. De hostess en porter zorgden vervolgens voor het afhalen van de bagage bij de band. Helaas heeft Marhaba geen invloed op de snelheid van de bagageafgifte, die op Dubai altijd erg lang kan duren. Zeker als er veel transferpassagiers zijn wiens bagage als eerste wordt afgehandeld. Toen de bagage er eenmaal was, brachten de hostess en porter ons helemaal tot aan de taxi. Wachten om een simkaart te kopen en geld op te nemen was geen probleem. Het personeel was ook erg vriendelijk.

Is de Meet&Greet het waard?

Dat de Meet&Greet wachtrijen bespaart en ook erg comfortabel is staat buiten kijf. Alles is ook goed geregeld. Maar is het de tarieven waard? Dat hangt er natuurlijk van af hoeveel waarde je hecht aan een vlotte reiservaring én aan de reisperiode. Ik reisde buiten de vakanties dus de rijen bij de paspoortcontrole vielen mee. Als je First of Business Class reist kan je al van de Emirates fast track gebruik maken, en met een Nederlands paspoort na registratie ook van de Smart Gates. Maar ik heb tijdens eerdere reizen ook langer dan 30 minuten staan wachten bij immigratie. Daarnaast is de bagageafgifte een bottle-neck als je kijkt naar de tijd tussen aankomst met het vliegtuig en naar de aankomsthal.

Dubai Airport smart gates

Reis je in de drukke vakantieperiodes, dan kan de Bronze of Silver service (afhankelijk of je bekend bent met DXB en/of je moeite hebt met lange afstanden lopen) zeker een uitkomst zijn en tijd/wachten besparen. Voor families met (kleine) kinderen is het Family aanbod zeker een service die het reizen comfortabeler maakt. Zeker omdat je met kinderen geen gebruik kan maken van de Smart gates en de reguliere rijen lang kunnen zijn.

Afbeeldingen: Dubai Airports

Disclaimer: De Meet&Greet service is verstrekt door Marhaba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *