Review: Cadiz Lounge Dubai Terminal 3 & Ahlan Meet and Assist4 min leestijd

cadiz lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op de luchthaven van Dubai zijn er twee bedrijven die lounges en meet and assist services aanbieden aan alle passagiers, ongeacht airline of reisklasse; Marhaba en het Dubai International Hotel. Eerder dit jaar bezocht ik van laatstgenoemde al de Ahlan First Class lounge in Concourse D van Terminal 1. Op uitnodiging probeerde ik tijdens een recent vertrek uit Dubai de Ahlan Meet & Greet service en de Cadiz lounge in Terminal 3, aangezien ik met Emirates vloog.

Ahlan Premium Meet & Greet

Na aankomst op de luchthaven meldde ik me bij de Ahlan balie aan de linkerkant in de terminal. Ik werd gelijk bij naam begroet door de vriendelijke supervisor en een kruier bood aan om de bagage te dragen. Vervolgens gingen we door het check-in proces waarbij we overal de rij konden overslaan. Zo mochten we inchecken bij de balie voor Skywards Silver leden waar we gelijk aan de beurt waren. Eenmaal bij de paspoortcontrole omzeilden we de rij door gebruik te maken van de balie voor GCC-ingezetenen. Ook bij de veiligheidscontrole werden naar naar voren geleid door de begeleiding van twee man sterk. De vlucht naar Düsseldorf vertrok van de A-gates, maar de lounge is in het B-concourse. Via een sluiproute liepen we daarheen. Al met al duurde het maar een kwartier van binnenkomst in de terminal tot aankomst in de lounge. Daar vroeg de hostess hoe laat ze terug moesten komen om ons verder naar de gate te begeleiden.

cadiz lounge
Bij de Ahlan balie wordt je ontvangen door een hostess en kruier

Ondanks waarschuwingen van Emirates over de vakantiedrukte vielen de rijen overal wel mee, dus dit keer was de tijdswinst beperkt. Maar tijdens een vorig bezoek waren de rijen veel langer en dan is de waarde van de meet & greet service zeker duidelijk. Je kunt er op rekenen dat je overal de rijen voorbijgaat, en kan zo eventueel later naar de luchthaven komen. Houd er wel rekening mee dat je vanaf een bepaalde tijd voor vertrek door Emirates niet meer naar airside toegelaten wordt als ze denken dat je de vlucht niet meer kan halen.

De kosten voor de Deluxe Meet & Greet on Departure zijn 150 AED voor alleen de begeleiding en fast track tot aan de gate. Extra personen kosten 85 AED elk. Families kunnen de service voor 4 personen boeken voor 315 AED. Wil je toegang tot de lounge, dan is er de Premium service voor 295 AED per persoon. Ahlan biedt deze diensten ook aan in Terminal 1. Dan is toegang tot de Ahlan Business Class lounge van toepassing. Of dit het waard is, hangt er natuurlijk vanaf hoeveel waarde je hecht aan een snelle afwikkeling en de drukte in de terminal. Het is in ieder geval goed geregeld waardoor de reis zeker zorgeloos begon.

Cadiz Lounge Dubai Terminal 3

De Cadiz Lounge van het Dubai International Hotel bevindt zich in Concourse B. In Terminal 3 bevinden zich verder alleen lounges van Emirates en de third-party lounges van Marhaba. Cadiz is eigenlijk een tapas bar en daarom is de ingang niet helemaal duidelijk. Naast de McDonalds zit een lift waarmee je bij de lounge kunt komen. Eenmaal boven kun je aan de linkerkant naar de tapasbar of aan de rechterkant naar het loungegedeelte. Naast ‘los’ toegang kopen via het Dubai International Hotel , à 165 AED, kun je ook eenmalig toegang aanschaffen via Loungebuddy of gebruik maken van Priority Pass.

Deze diashow vereist JavaScript.

De lounge zelf is niet heel groot. Afgezien van wat hoge tafels naast de bar zijn er twee zitgedeelten met banken en zitjes. Tijdens mijn bezoek waren er bijna geen andere passagiers in de lounge, maar navraag leerde dat het tijdens het spitsuur na middernacht wel veel drukker is.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Achter in de lounge is het buffet. Rond lunchtijd was er een kleine selectie aan brood e.d. . Daarnaast lagen er in de vitrine salades, hummus en desserts. Verder waren er nog 6 warme gerechten die varieerden van gebakken zalm in beurre blanc tot geroerbakte biefstuk en biryani. Hoewel de selectie vrij beperkt was, was de kwaliteit erg goed. Vooral de taartjes waren niet te versmaden. Het is natuurlijk ook mogelijk om van het menu van de tapasbar te bestellen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Qua dranken is er een zeer uitgebreide bar beschikbaar. Maar niet alle alcoholische dranken zijn inbegrepen.

cadiz lounge
Inbegrepen drankjes

Verder zijn er in de lounge nog verschillende massagestoelen en toiletten. Er is geen douche, maar ik neem aan dat je gebruik kan maken van de faciliteiten van het Dubai International Hotel mocht je je willen opfrissen.

cadiz lounge
Toilet

Het personeel in de lounge is uiterst vriendelijk en attent. Regelmatig kwamen ze langs of we nog wat wilden drinken of bestellen. Daarnaast was de staf ook proactief. Zo kwamen ze alvast bestek brengen als je bij het buffet aan het opscheppen was, en bij het verlaten van de lounge kregen we nog een flesje water mee.

Overzicht

Voordelen

- Rustige lounge
- Vriendelijk, attent personeel
- Eten is van goede kwaliteit

Nadelen

- Buffet is zeer beperkt
- Basic lounge zonder veel faciliteiten
- Tijdens piekuren zal het waarschijnlijk snel krap worden

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN EN DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima lounge om wat tijd in te besteden voorafgaand aan je vlucht of tijdens een transfer. Het haalt het natuurlijk niet bij de lounges van Emirates in dezelfde terminal. Daarvoor zijn de faciliteiten en bijvoorbeeld de keuze aan gerechten te beperkt. Hetgeen er was, was goed. Net als het personeel dat erg klantgericht was.

4 min leestijd">
3.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *