Review: Dubai International Hotel Ahlan First Class Lounge4 min leestijd

Dubai International Hotel Ahlan First Class Lounge Concourse D

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Concourse D is de nieuwe terminal op de luchthaven van Dubai voor andere airlines dan Emirates. Hier zijn een aantal lounge opties zoals de Lufthansa Business en Senator lounge, Skyteam lounge en British Airways lounge. Voor passagiers in Economy zonder status zijn er ook verschillende betaalde opties, onder andere van het Dubai International Airport Hotel. Deze opereert zowel een Business als First Class lounge. De eerste is onderdeel van Priority Pass terwijl de betere First Class locatie toegankelijk is via Loungebuddy of door direct te boeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ahlan First Class Lounge faciliteiten

Bij binnenkomst begeleidde een hostess mij de lounge in. Ik kreeg gelijk een verfrissende handdoek en code voor de wifi en de faciliteiten van de lounge werden opgesomd. Afgezien van spa-behandelingen in de Timeless Spa en premium alcohol is alles inbegrepen. De lounge heeft een goed formaat en bestaat uit een restaurant gedeelte, bar gedeelte en verschillende zit- en relax-gedeelten. Ook is er een business center en aparte kids-room.

Deze diashow vereist JavaScript.

Gelijk na binnenkomst is er een muur met verschillende tijdschriften en vluchtinformatie-displays. Rechts zijn de toiletten en douches. Aangezien ik de hele dag in de hitte van Dubai had doorgebracht was een douche mijn eerste prioriteit.

De standaard amenities waren aanwezig. Hoewel de douche met regenkop prima was, was de douche niet helemaal schoon.

Deze diashow vereist JavaScript.

Restaurant en Bar

Na de douche was het tijd voor een hapje en een drankje. De Ahlan First Class lounge heeft zowel een uitgebreid buffet als een menukaart. Ik nam plaats in het restaurant en er kwam gelijk een serveerster langs met het menu en om een drankbestelling op te nemen. Ook de bar is uitgebreid aangezien ik de keuze uit drie gins kreeg. Zeker aangenaam als je daarvoor beperkt was door de dure alcohol in Dubai.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik maakte een rondje langs het buffet en dit was ook erg uitgebreid. Er waren verschillende warme gerechten, salades, brood, etc. . In de vitrine lagen verder verpakte (fruit)salades en desserts. Er was ook een koelkast met frisdrank en een koffie-automaat, maar het personeel was erg attent en kwam geregeld langs met de vraag of ze nog iets konden brengen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ondanks het avond spitsuur was het erg rustig in de lounge. Hooguit 10 personen. Maatschappijen als Air France gebruiken de lounge voor hun First Class passagiers waardoor het enigzins exclusief is. Door het lage aantal gasten had ik wel mijn twijfels over de doorloop van het buffet, hoewel alles er prima uit zag. Ik besloot toch maar voor een gerecht van het menu te gaan. Qua à la carte gerechten was er zowel keuze tussen Westerse, Indiase en Aziatische gerechten. Ik besloot voor de gefrituurde garnalen en dim sum te gaan.

Ondertussen maakte ik verbinding met de wifi. Deze was snel aangezien ook het standaard netwerk in Dubai Airport daadwerkelijk high speed is.

Toen de bestelde hapjes eenmaal kwamen smaakten deze prima, maar waren niet echt bijzonder. Je kunt echter zeker prima een volwaardige maaltijd nemen in de lounge als je niet wil eten aan boord of als je geen tijd hebt gehad om te eten buiten de luchthaven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zitplekken

Zoals gezegd waren er bijna geen andere passagiers in de lounge. Naast het restaurant is een klein zitgedeelte en voorbij de bar is de grootste ruimte. Hier zijn ook enkele massagestoelen. Het enige minpunt waren de moeilijk te vinden stopcontacten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toegang

De lounge is zoals gezegd open voor onder ander First Class passagiers van Air France en premium passagiers van Royal Jordanian, Singapore Airlines en Oman Air. Het is ook mogelijk om ‘los’ toegang te kopen, ongeacht reisklasse of airline. Dit kan online voor 200 AED. Daarnaast biedt ook Loungebuddy toegang aan. Boeken kan online of via de app en de tarieven starten bij €30 voor 4 uur toegang. Voor dit tarief is het absoluut een aanrader als je enkele uren op de luchthaven bent. Gezien het feit dat je een volledige bar, buffet en restaurant hebt plus een rustige plek om te werken, relaxen of op te frissen is dit een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De lounge is 24 uur open, maar in de nachtelijke uren is er geen buffet.

Disclaimer: De toegang werd verzorgd door het Dubai International Hotel. Deze heeft echter geen invloed gehad op inhoud van dit artikel. 

Overzicht

Voordelen

- Grote, rustige lounge met verschillende zitopties
- Attente bediening
- Ruime bar, buffet én à la carte
- Toegangsprijs meer dan redelijk

Nadelen

- Douche niet helemaal proper
- Gebrek aan stopcontacten

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN EN DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Een uitstekende lounge in Concourse D van Dubai met een moderne, chique uitstraling. Het haalt het niet bij de lounge van Emirates, maar biedt toch rustige plek om te ontspannen of werken, solide catering en vriendelijke bediening. Toegang via Loungebuddy is een echte deal. Al met al een aanrader als je een paar uur hebt door te brengen op Dubai.

4 min leestijd">
4.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *