Review: Skyteam Lounge Dubai3 min leestijd

skyteam lounge dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds april dit jaar kunnen business passagiers en frequent flyers van Skyteam maatschappijen die vanuit Dubai het vliegtuig nemen, terecht in een nieuwe Skyteam lounge. Onlangs konden ook wij deze nieuwe lounge aan een uitgebreid bezoek onderwerpen.

De nieuwe Skyteam lounge vervangt ondermeer de KLM lounge. Deze kleine lounge had duidelijk haar beste tijd gehad. Ook Air France had haar eigen lounge op Dubai. Met de opening van de nieuwe vleugel “concourse D” op Dubai, verhuisden zowat alle internationale carriers naar deze nieuwe vleugel. Skyteam maakte meteen van de gelegenheid gebruik om er een gemeenschappelijke lounge in te richten.

Indeling

De lounge heeft een oppervlakte van bijna 1.000m² en is opgedeeld in verschillende ruimtes. Naast de inkombalie vind je een ruimte met lockers, ideaal om jouw bagage achter te laten wanneer je wat in de tax free shops wil rondneuzen. Een groot deel van deze Skyteam lounge wordt ingenomen door de zitruimte. Je hebt er de keuze uit twee verschillende sofa’s, en aan elke sofa vind je een tafeltje met één of meerdere stopcontacten.

skyteam lounge dubai
Naast het buffet zijn er tafeltjes voorzien waar je comfortabel kan eten en de alcoholische dranken staan gegroepeerd rond een ronde tafel, om je wat meer in een bar te laten voelen.

Er is een aparte TV-ruimte met daarnaast een zaaltje waar kinderen zich kunnen uitleven. Hoewel die tijdens mijn bezoek stuk voor stuk liever gillend door de lounge liepen, achtervolgd door wanhopig uitziende nannies.

skyteam lounge dubai
mijn arme lever

Verder vind je in de lounge ook nog een klein business center en een apart vergaderzaaltje. Wie zich wat wil opfrissen kan gebruik maken van de douches, in de oven die Dubai is altijd een goed idee.

Ondermeer door de gekozen kleuren voelt de lounge heel ruim aan, maar dankzij elegante houten constructies wordt er toch een gevoel van intimiteit geschapen. Opvallend is ook de “levende muur”, een feature die je ook bijvoorbeeld in de Skyteam lounge op Londen Heathrow terugvindt.  Er is een licht, sommigen zouden zeggen ietwat saai, kleurenschema gekozen voor het meubilair. Persoonlijk vind ik het een rustgevend effect geven.

Honger of dorst?

Er is een uitgebreide selectie aan eten en drank. Naast een salad bar, soep en sandwiches, vind je verschillende warme gerechten, zoals een heel lekkere kip met rode curry, Singaporese noedels en met pasta gevulde Ricotta. Ook de dessertselectie mag er zijn.

skyteam lounge dubai
daar gaat het dieet

Naast het buffet is er de barruimte, met een ruim aanbod aan wijnen, bieren en andere alcoholische dranken. Tot mijn niet geringe vreugde vond ik er zelfs één van mijn favoriete champagnes, Billecart-Salmon, terug.

De lounge wordt door een legertje personeel zeer net gehouden. Het lounge personeel is ook zeer attent, wanneer je in de sofa zit komen ze spontaan vragen om jouw glas nog eens bij te vullen.

skyteam lounge dubai

Wat kan beter?

Het enige minpuntje dat ik aan deze lounge kan zien is het gebrek aan een stille ruimte waar je tijdens een lange layover even een dutje kan doen.  De lounge baadt in het licht en in de sofa’s kan je je niet platleggen of even uitstrekken.

Vanzelfsprekend wordt er gratis wi-fi aangeboden. Ik merkte echter dat de snelheid naar beneden ging naarmate er meer passagiers de lounge binnenkwamen. Je kan op dat moment dan ook beter terug overschakelen op het gratis wi-fi netwerk van de luchthaven, dat de drukte perfect aankan.

skyteam lounge dubai
apart zaaltje voor vergaderingen

Net zoals in haar andere lounges, is Skyteam er ook in Dubai in geslaagd om een lounge te bouwen waar het aangenaam verblijven is voor jouw vlucht. Het uitbaten van dergelijke gemeenschappelijke lounges door de allianties vind ik een prima initiatief. De schaalvergroting zorgt ervoor dat er een hoogstaande kwaliteit aan de passagiers kan aangeboden worden.  Bovendien creëer je als alliantie een herkenbaarheid wereldwijd. Zeker in vergelijking met de oude KLM Crown Lounge op Dubai is deze nieuwe Skyteam lounge een reuzenstap in de goede richting.  Daar drink ik graag nog een glas Billecart-Salmon op!

Overzicht

Voordelen

Ruim
Licht
Grote en verzorgde catering

Nadelen

Geen donkere/stille ruimte om te verpozen
wifi die het op drukke momenten laat afweten

SFEER

SERVICE

RUIMTE

ETEN/DRINKEN

VOORZIENINGEN

Algemene Waardering

Conclusie

Een uiterst aangename lounge om op Dubai even te verpozen voor je jouw Skyteam vlucht neemt.

3 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *