Paspoortcontrole D-pier Schiphol dicht tot Kerst

zomertips voor Schiphol marechaussee

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol gaat de komende tijd flink verbouwen. Zo komt er een nieuwe pier en terminal, nieuwe parkeersgarages en wordt het treinstation op de schop genomen. Helaas gaat dat soms ook gepaard met overlast voor passagiers. Vanaf vandaag is de paspoortcontrole bij de D-pier gesloten voor verbouwingen. In plaats daarvan moeten passagiers omlopen via de E-pier. Dit duurt tot ‘vlak voor Kerst’.

Paspoortcontrole Schiphol
De route die je voortaan moet lopen. Volg na aankomst de borden naar de E-pier en vervolgens naar Arrivals/baggage claim

Dit heeft vooral impact op passagiers die vanaf non-Schengen shorthaul bestemmingen aankomen, zoals het Verenigd Koninkrijk. Die vluchten komen voornamelijk aan op de D-pier. Als je ook nog bagage hebt ingecheckt loop je, afhankelijk van de bagageband, waarschijnlijk een lus door het aankomstgebied, wat extra tijd kost. Mogelijk leidt dit ook tot langere rijen, omdat er simpelweg meer vluchten bij de grenspassage moeten worden afgehandeld. Hopelijk zorgt de Marechaussee voor een ruime bezetting. Privium leden hebben bij de controle aan de rechterkant toegang tot de automatische poortjes voor de paspoortcontrole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *