Alaska Airlines stopt samenwerking met Air France-KLM2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska Airlines stopt vanaf 30 april 2018 de samenwerking met Air France-KLM. Op dit moment wordt o.a. samengewerkt op het gebied van code sharing en het sparen en besteden van frequent flyer miles. KLM vliegt op dit moment echter niet zelf op Seattle, de grootste hub van Alaska Airlines. Alaska Airlines geeft toe Europese bestemmingen te verliezen, maar zegt dit op te willen vullen met andere partnermaatschappijen zoals British Airways, Icelandair, Condor en Finnair.

mileageplan, klm, miles sparen
In de toekomst is het niet meer mogelijk om MileagePlan miles te sparen op KLM vluchten.

Air France-KLM is niet de enige maatschappij waarmee Alaska Airlines de samenwerking stopt. Eerder dit jaar stopte Alaska Airlines ook al de samenwerking met Delta Air Lines door de prominente aanwezigheid van Delta op de luchthaven van Seattle. En door de joint venture van Aeromexico en Delta stopt Alaska Airlines vanaf 1 januari 2018 ook de samenwerking met Aeromexico.

Hoe zit het met de miles?

Het was mogelijk om Alaska Airlines MileagePlan miles te sparen op vluchten van Air France-KLM. Doordat Alaska Airlines niet lid is van een alliantie zitten er heel wat verschillende maatschappijen in dit programma. Lees hier meer over in dit artikel. Helaas is het in de toekomst niet meer mogelijk om miles te sparen op vluchten van Air France-KLM. Om reizigers niet te benadelen heeft Alaska Airlines het volgende bedacht:

  • Indien je een vlucht met Air France of KLM geboekt hebt voor 5 december, verdien je nog steeds miles. Ook al is je vluchtdatum na 1 mei 2018.
  • Indien je een vlucht met Air France of KLM geboekt hebt vanaf 6 december, verdien je miles op vluchten t/m 30 april.
  • Je verdient geen miles op vluchten met vertrekdatum na 1 mei indien je vlucht is geboekt na 6 december.

Conclusie

Het is erg jammer dat de samenwerking stopt. Je kunt met MileagePlan miles fantastische award boekingen maken gezien het grote aantal partners zoals Cathay Pacific, Qantas, Japan Airlines en Emirates. Miles sparen op vluchten van KLM zou voor ons Nederlanders dan zeker aantrekkelijk zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *