Holiday Inn Express Amsterdam City Hall opent in juli

holiday inn express amsterdam city hall

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er komt een nieuw hotel bij in Amsterdam van de IHG keten. Vanaf 1 juli 2018 opent het Holiday Inn Express Amsterdam City Hall hotel de deuren voor het publiek. Een hotel met centrale ligging maar duur prijskaartje.

holiday inn express amsterdam city hall

Ligging

Het nieuwe Holiday Inn Express (HIX) hotel is centraal gelegen. Het ligt op iets meer dan 1 kilometer van het Centraal Station. De makkelijkste manier om er te komen is al lopend. Je kan ook een taxi nemen of openbaar vervoer. Er zijn reeds verschillende hotels van de IHG keten in de stad aanwezig.

holiday inn express amsterdam city hall

Een ander HIX hotel, tevens mijn favoriet, is het HIX Sloterdijk. Dit ligt natuurlijk buiten het centrum. Andere opties liggen in Amsterdam-Zuid, centrum (Kimpton en InterContinental) en bij Schiphol.

Wat mag het kosten?

Iedereen weet dat een overnachting in Amsterdam niet goedkoop is. Ik schrok een beetje (veel) van de prijs per nacht in het nieuwe Holiday Inn Express. In de maand juli lopen de prijzen op tot 270 euro per nacht! En dat voor een HIX hotel.

holiday inn express amsterdam city hall

Later in het jaar zakken de tarieven. Het laagste tarief wat ik vond was in november. Dan betaal je zo’n 162 euro per nacht. Wat ik nog véél vind voor een HIX als je weet dat soortgelijke hotels in bijvoorbeeld Brussel voor minder dan 50 euro per nacht te boeken zijn.

Een andere manier om een overnachting te bekostigen is het boeken met punten. Een nacht kost 20.000 IHG punten. Deze zijn relatief goedkoop te verdienen via de verschillende promoties van IHG. Denk daarbij aan de Accelerate promo. De vraag is natuurlijk hoe lang het hotel aan dit tarief te boeken blijft. Het aantal punten valt mee in vergelijking met andere hotels, want sommigen rekenen zo’n 50.000 punten per nacht aan.

Hebben jullie al eens verbleven in één van de IHG hotels in Amsterdam? Wat was jullie ervaring? Aarzel niet om die met ons te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *