Regeringstoestel PH-GOV geland en bemand door KLM

Regeringstoestel PH-GOV geland en bemand door KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op dinsdag 18 juni is het nieuwe regeringstoestel geland op de luchthaven van Bergen op Zoom – Woensdrecht (WOE). Het toestel, de Boeing 737 BBJ met registratienummer PH-GOV, landde rond half 10 en is nu officieel overgedragen aan de Nederlandse Staat. Het toestel vervangt het oude regeringstoestel; de Fokker 70 die het registratienummer PH-KBX droeg. Dit toestel werd eerder verkocht aan het Australische Alliance Airlines waar het in gebruik is genomen sinds augustus 2018.

Investering

Na jaren trouwe dienst, maakt de Fokker 70 plaats voor een nieuwe Boeing 737 BBJ als regeringstoestel. Echter ging dit niet helemaal zonder slag of stoot alvorens de keuze gemaakt was om tot aanschaf te gaan van dit nieuwe toestel. Een bedrag van 90 miljoen gaat gemoeid bij de aanschaf van de Boeing 737.

Regeringstoestel PH-GOV geland en bemand door KLM
Het oude regeringstoestel de Fokker 70 – PH-KBX.
Foto: Maarten Visser

Wie gaat er mee vliegen?

Het toestel vervangt zoals eerder al gezegd de oude Fokker 70. Het nieuwe toestel vervoert zowel leden van het Koninklijke Huis alsook leden van het Nederlandse kabinet. Het toestel kan in ieder geval in een keer de overzeese gebieden bereiken zonder tussenlanding. Het beschikt over een capaciteit voor 26 passagiers die in een cabine kunnen plaatsnemen die door Fokker geïnstalleerd is.

Bemand door KLM

KLM krijgt het genoegen het toestel te mogen bemannen met piloten en cabinepersoneel. Daarnaast zal KLM ook zorgen voor het onderhoud van het toestel. De PH-GOV zal vanaf augustus gestationeerd zijn op Schiphol.

COO van KLM, Rene de Groot zei het volgende over het nieuwe toestel:

KLM is trots het toekomstige Nederlandse regeringsvliegtuig, de PH-GOV, te mogen beheren en wij zullen onze kennis en expertise inzetten om hier ten behoeve van de Nederlandse regering een succes van te maken.

Kijkdag

Voor de echte vliegtuigliefhebbers is het zeker leuk te weten dat de Nederlandse Overheid een speciale kijkdag organiseert. Voor deze kijkdag moet je je aanmelden. Hierbij de belangrijkste gegevens:

Wanneer: zaterdag 6 juli

Tijd: 10.30 – 12.00 uur

Waar: Vliegbasis Woensdrecht.

Er kunnen zich maximaal 3.000 geïnteresseerde aanmelden. Aanmelden kan tot uiterlijk 29 juni a.s. of als het maximaal aantal aanmeldingen is behaald. Aanmelden kan via deze link.

Bron en beeldmateriaal: Rijksoverheid, KLM, Ministerie Infrastructuur en Waterstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *