Review: Iberia Premium Sala Velasquez Lounge Madrid3 min leestijd

Iberia Velazquez lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recent vloog ik met LATAM vanaf Madrid en kon ik gebruik maken van de Iberia Premium Sala Velasquez Lounge. Deze lounge is vorig jaar vernieuwd en wordt beschouwd als een van de betere lounges van Iberia. In dit artikel een review van deze indrukwekkende lounge.

Inchecken en terminal 4S

Na het inchecken van mijn koffers bij de priority check-in was het een korte wandeling naar de security. Het is in terminal 4 meestal erg rustig bij de security. Gebruik maken van de priority security was dan ook niet nodig.

Het was nog wel een flinke reis naar terminal 4S. Deze terminal is verbonden met terminal 4 via een shuttle trein. Na een tiental roltrappen kwam ik bij de shuttle trein aan die mij in circa 5 minuten naar de terminal bracht. Vanuit terminal 4S vertrekken vluchten naar non-Schengen bestemmingen.

De Sala Velasquez Lounge

De Sala Velasquez Lounge van Iberia bevindt zich midden in het tax-free shopping gedeelte van terminal 4S. De opvallend rode ingang valt niet te missen. Je hebt toegang tot de lounge als je business class vliegt met Iberia of een andere oneworld-carrier, of als je Sapphire of Emerald status hebt.

Iberia Velazquez lounge
De opvallende ingang van de lounge.

Als je de lounge binnenkomt valt meteen de omvang op. Zeker in vergelijking met de (oude) Iberia lounge in terminal 4. De lounge is zeer ruim opgezet en spiegelt zich vanuit de ingang (rechts of links van de ingang is dus hetzelfde te vinden). Vanuit de lounge heb je een prachtig uitzicht op geparkeerde vliegtuigen.

Zitruimtes

De lounge is ruim opgezet met een scala aan zitmogelijkheden. Zo kun je gezellig bij elkaar zitten of een wat rustigere ruimte opzoeken om te werken of tot rust te komen. Het was deze maandagmiddag erg rustig in de lounge. Er waren meer dan voldoende zitplaatsen vrij.

Iberia Velazquez lounge

Iberia Velazquez lounge
Vanuit de lounge heb je een mooi uitzicht over de luchthaven.

Buffet

De lounge biedt een ruime selectie aan eten en drinken. Ik was er erg van onder de indruk. De kwaliteit en het aantal keuzemogelijkheden is bijzonder goed voor een Europese lounge. Het zag er niet alleen goed en verzorgd uit, maar het smaakte ook erg goed. Voor mijn gevoel komt de kwaliteit in de buurt van de lounges van Cathay Pacific in Hong Kong. De keuken is alleen niet Aziatisch/Chinees, maar Spaans. Een review van een van de lounges van Cathay Pacific in Hong Kong vind je hier.

Iberia Velazquez lounge
Van Paella tot Sushi. De lounge heeft een uitgebreid buffet.
Iberia Velazquez lounge
Sushi.
Iberia Velazquez lounge
Zalm, aardappelpuree, groenten en vlees.
Iberia Velazquez lounge
Voor liefhebbers van een koud buffet was er ook brood met divers broodbeleg.

Naast de ruime selectie aan eten en drinken bij het buffet is er ook nog een a-la-carte restaurant en een wijnbar. Hier heb ik vanwege een gebrek aan tijd geen gebruik van kunnen maken.

Iberia Velazquez lounge
Mijn selectie voor deze avond (de zalm had ik al op).

Overige faciliteiten

In de lounge zijn tevens douches aanwezig, maar ook daar heb ik vanwege een gebrek aan tijd geen gebruik van kunnen maken. Direct aan de achterzijde van de ingang is een selectie aan binnen- en buitenlandse kranten en magazines (lectuur) beschikbaar. Ook zijn er ruimtes aanwezig om te werken, alsmede een speelruimte voor kinderen. Het WiFi netwerk werkte uitstekend. Ik had vrij snel een goede en stabiele verbinding.

Iberia Velazquez lounge
Een ruimte om voetbal/televisie te kijken.

Overzicht

Voordelen

- Ruim opgezet met meer dan voldoende zitplaatsen
- Uitgebreid buffet
- Douches aanwezig
- Mooi uitzicht over de luchthaven

Nadelen

- Geen

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Uitstekende lounge met uitgebreid buffet en scala aan zitmogelijkheden. Een van de betere lounges in Europa.

3 min leestijd">
4.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *