Review: Cathay Pacific The Bridge Lounge Hong Kong

Cathay Pacific The Bridge Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific heeft op haar thuisbasis Hong Kong een keur aan Business Class lounges, waar je ook als Oneworld Sapphire in Economy Class toegang toe hebt. Eerder reviewde ik al The Pier Business Class, maar hiernaast heb je ook The Wing, The Cabin en The Bridge. De laatste bezocht ik tijdens een overstap van Ho Chi Minh City naar Amsterdam.

De overstap was vrij krap, maar gelukkig arriveerde de vlucht uit Saigon in de ‘vork’ van de terminal. Na het passeren van de transit security, was de ingang van The Bridge vlakbij. De lounge is gelegen aan de splitsing van de vork van de terminal. Na de roltrap naar beneden te hebben genomen word je gelijk opgewacht door de lounge medewerkers die je uitnodiging in ontvangst nemen. De lounge bestaat uit twee delen; links en rechts van de receptie.

Cathay pacific lounges
Locaties van de Cathay Pacific lounges op Hong Kong

Na de hele dag nog bezig te zijn geweest, was de eerste prioriteit een douche. Deze zijn links van de receptie te vinden. Gelukkig hoefde ik niet te wachten. Zoals ook in The Pier, waren de douche faciliteiten uitstekend; modern, brandschoon, redelijk ruim en met prima amenities.

Na weer opgefrist te zijn, was het tijd voor een hapje eten zodat ik de maaltijd aan boord kon overslaan. In het linkergedeelte van de lounge is een klein buffet, maar je kunt beter naar de andere kant gaan. Hier is de selectie veel groter. Er is keuze uit zowel Westerse en Aziatische gerechten, pizza, sandwiches, salades, taartjes, etc. Vooral de dim sum was heerlijk! Daarnaast is er een grote keuze uit, self service, drank(jes). Je kunt ook naar The Long Bar voor alcoholische kunsten of de Coffee Loft voor specialiteiten van de barista.

Het was rond middernacht – spitsuur – vrij druk in de lounge, maar een stoel vinden was niet moeilijk. Helaas konden we niet lang blijven door de korte lay-over.

Overzicht

Voordelen

Brede selectie van gerechten van hoge kwaliteit
Fijne douches
Snel internet
Verschillende zitopties

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten/drinken

Algemene Waardering

Conclusie

The Bridge is alweer een uitstekende lounge van Cathay Pacific. Alle faciliteiten en catering zijn prima in orde. Er zijn verschillende zones zoals The Bakery, Coffee Loft en IT-zone naar gelang je interesse. De locatie is wat centraler dan The Pier of The Wing en daarom is de lounge een populaire optie. Als je de tijd hebt, dan biedt The Pier nog meer faciliteiten, maar een layover in The Bridge doorbrengen is ook goed vertoeven. Overdag heb je nog een goed uitzicht bij The Long bar over de vliegtuigen.

3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *