Trip introductie: Een weekje in First Class naar India (2016)4 min leestijd

first class, Etihad, Qatar airways, award

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In 2016 heb ik veel gevlogen. Volgens OpenFlights had ik in dat jaar maar liefst 73 vluchten en legde ik een totale afstand van 148.246 miles af. Een groot deel van deze vluchten waren award vluchten. In februari had ik veel van mijn gespaarde miles besteed aan fantastische reizen waaronder een reis door Azië in de maand mei waar ik al eerder over schreef. In dit artikel schrijf ik over mijn reis naar India in First Class in oktober.

Boekingsproces

Om jullie een beetje een idee te geven hoe ik mijn vluchten heb geboekt, leg ik hier uit hoe ik precies mijn miles heb verkregen en hoe ik ze vervolgens heb besteed.

Heenreis

Etihad First op een Airbus A380 stond al lang op mijn verlanglijstje. Etihad biedt namelijk als enige luchtvaartmaatschappij een eigen suite aan in een vliegtuig. Een enkeltje van Europa naar het Midden-Oosten, waar India bij AAdvantage ook bij hoort, kostte voor de devaluatie op 22 maart 2016 slechts 40.000 AAdvantage miles in First Class. Ik besloot mijn vluchten zo vast te leggen dat ik in Londen en Abu Dhabi nog wat tijd had om iets van de steden te zien en ik heb het voor elkaar gekregen om beide Etihad vluchten te boeken in een First Class Appartment op een A380!

first class, etihad, frequent flyer miles
First Class vliegen wordt met behulp van frequent flyer miles ineens een stuk goedkoper.

De miles heb ik verdiend door in januari 2016 slim gebruik te maken van een mooie deal van American Airlines. Voor een aantrekkelijke prijs boden zij een retourtje aan van Amsterdam naar Rio de Janeiro via New York, Philadelphia en Miami. Door mijn Platinum status bij AAdvantage verdiende ik hiermee 40.000 miles, genoeg voor een First Class ticket met Etihad Airways op een A380!

Terugreis

Natuurlijk moest ik ook weer terug zien te komen uit India en ik wou ook dit graag in First Class doen. Eerst zou ik met Jet Airways in Business Class naar New Delhi vliegen om daar nog wat van de stad te zien. Vervolgens zou ik op een dreamliner van Qatar Airways in Business Class naar Doha vliegen. Uiteindelijk werd deze Dreamliner vervangen door een Airbus A330. Vervolgens zou ik uiteindelijk de dag daarop de First Class van Qatar Airways op een A380 naar Parijs uitproberen! Normaal kost zo’n ticket 40.000 AAdvantage miles, maar gek genoeg hoefde ik maar 30.000 miles te betalen!

qatar airways, first class, ontbijt
Qatar Airways First Class ontbijt.

Deze miles heb ik verdiend met een retourtje van Europa naar Amerika. Als AAdvantage Platinum lid kreeg ik 100% bonus miles. De overige miles heb ik verdiend door mijn hotelovernachtingen te boeken bij Wyndham Rewards. Door mij te registreren voor een promo kreeg ik bij 5 overnachtingen 15.000 bonus AAdvantage miles!

Vanuit Parijs moest ik natuurlijk ook nog op Schiphol zien te komen. Dit gedeelte heb ik geboekt op een betaald ticket met Air France. Ik zou natuurlijk ook via Londen met British Airways naar Amsterdam kunnen vliegen, maar dan moest ik de hoge brandstofkosten op vluchten van British Airways betalen en in zo’n geval is een betaald ticket gek genoeg nog goedkoper.

Hotels

Ik had goede verhalen gehoord over het nieuwe Hilton Abu Dhabi Grand Capital dus legde ik dit hotel vast voor mijn verblijf in Abu Dhabi. Achteraf gezien kreeg ik voor slechts € 80 veel waar voor mijn geld. Ik kreeg een upgrade naar een mooie suite en als Diamond lid had ik gratis toegang tot het ontbijtbuffet en de lounge. Ook spaarde ik door een mooie promotie dubbele punten.

hilton, abu Dhabi
Tijdens mijn layover in Abu Dhabi verbleef ik in het Hilton Abu Dhabi Grand Capital.

In Mumbai boekte ik voor twee nachten het Ibis Mumbai Airport. Ik zou namelijk ’s Avonds laat aankomen op het vliegveld van Mumbai en ’s ochtends vroeg weer vertrekken. Destijds had Accorhotels ook een promotie lopen waardoor ik weer een mooi aantal bonuspunten wist binnen te halen.

In New Delhi boekte ik het Hotel The Class, een hotel dichtbij het vliegveld. Ook in deze stad had ik namelijk een vroege vlucht die dag. Ik kon geen enkele interessante promotie vinden, maar Rocketmiles had destijds een actie lopen waarbij ik 1000 bonusmines kon krijgen door te boeken via de nieuwe app, altijd mooi meegenomen.

Review voor komende weken

De komende weken zullen de volgende artikelen worden gepubliceerd:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *