Bestemmingstips: New Delhi3 min leestijd

bestemminstips, new delhi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

New Delhi is voor veel mensen het startpunt voor een reis door India. Zowel Air India als Jet Airways vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar de Indiase hoofdstad en het kan daardoor goed zijn dat je een layover hebt in New Delhi als je doorvliegt naar een andere bestemming. In dit artikel geef ik een aantal tips wat je zoal kunt bekijken tijdens een kort verblijf in deze stad.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in oktober 2016 heb gemaakt. De trip introductie van deze reis vind je hier.

Vervoer in New Delhi

Om ongeveer 11:00 uur kwam ik aan op het vliegveld van New Delhi. Ik verbleef die nacht daarop in een hotel vlakbij de luchthaven om vervolgens de volgende dag weer door te vliegen naar Doha. Ik had dus een middag en avond om de stad te verkennen.

In tegenstelling tot wat ik had verwacht kent New Delhi een prima metronetwerk. De Airport Express brengt je in ongeveer 20 minuten naar het centrum van de stad waar je o.a. het centraal station van New Delhi vindt, voor velen het startpunt van een lange reis door India. Vanaf hier heb je pas echt het gevoel dat je in India bent. Het ziet er zwart van de mensen en je wordt overal aangesproken door taxichauffeurs en mensen die je met de tuk tuk overal naar toe willen brengen.

india, new delhi, station
Hier begint je reis door India pas echt!

Ten zuiden van dit station bevindt zich Central Park. Ook hier ziet het er zwart van de mensen, maar je hebt direct het gevoel dat je in een wat rustigere omgeving bent. Het park is onderdeel van Connaught Place, een van de belangrijkste zakendistricten van de stad. Acht belangrijke wegen komen uit bij dit park waarvan de KG Marg in zuidoostelijke richting leidt naar de welbekende Indian Gate.

india, New Delhi, Central Park, connaught place
Central Park in het Connaught Place Zakendistrict

Gurudwara Bangla Sahib

Als je vervolgens in noordwestelijke richting wandelt via de Panchkulan Marg, kom je uit bij Gurudwara Bangla Sahib. En deze tempel moet je zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan New Delhi. Het hele complex is vrij groot en je bent hier zeker ruim een uur zoet als je alles wilt bekijken. Respecteer de lokale gewoonten en maak geen foto’s waar dat niet is toegestaan.

india, new delhi
Gurudwara Bangla Sahib

Indian Gate

Ten zuidoosten van Central Park bevindt zich de welbekende Indian Gate. De boog uit 1921 is ontworpen naar het voorbeeld van de Arc de Triomphe in Parijs. Ingegraveerd zijn de namen van soldaten die zijn omgekomen in de Derde Anglo-Afghaanse Oorlog.  De attractie is vandaag de dag welbekend bij vele toeristen die New Delhi bezoeken.

Indian gate, new delhi
De Indian Gate

Conclusie

In dit artikel heb ik een aantal tips gegeven wat je zoal kunt bekijken in New Delhi tijdens een layover of een kort verblijf. New Delhi kent een goed netwerk van openbaar vervoer een veel attracties zijn op loopafstand te bereiken vanaf het centraal station. New Delhi kent natuurlijk veel meer bezienswaardigheden. Dat is ook de reden waarom ik nog een keer terug wil om bijvoorbeeld de beroemde Jama Masjid Moskee te bewonderen en om natuurlijk nog veel meer te zien van dit geweldige land.

Reacties

  1. Ameling Algra zegt

    Zeg niet tuk tuk tegen een indiase Bajaj! Ik vlieg in mei naar Delhi, met een merkwaardige route: AMS-LHR-Guangzhou-DEL goeddeels met China Southern (en hotel op vliegveld Guangzhou betaald door airline). Deed ik eerder zo naar Myanmar. Voordeel is dat je bijna zonder jet lag en uitgerust om een uur of elf in Delhi aankomt. De rechtstreekse vluchten komen allemaal midden in de nacht aan. Ik vlieg niet op miles maar verdien er wel een hoop; business class voor €1400

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *