Review: Lufthansa first class A380 Frankfurt-Miami5 min leestijd

Lufthansa first class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een review van de Lufthansa first class. Eén van de meest luxueuze manieren om te vliegen. Via de first class lounge in Frankfurt vliegen we met de A380 naar Miami.

Lufthansa first class lounge

Het is 7 uur ’s morgens als het hotelbusje me afzet aan terminal 1. Tussen de uitlaatgassen van bussen en taxi’s baan ik me nog half in slaap een weg richting de First Class Terminal van Frankurt Airport. Een haast verborgen deur in een hoekje van de terminal geeft me toegang tot de lift. Geen exclusief gevoel tot nu toe…

Op de eerste verdieping verandert de sfeer op slag, hier komen de meeste passagiers aan met de wagen. In een strak interieur word ik door 3 hostessen welkom geheten, in een typisch Duitse koele maar vriendelijke ambiance. Over mijn bagage hoef ik me geen zorgen meer te maken en mijn persoonlijke assistente leidt me door de security.

First class lounge

Een korte rondleiding in de first class lounge toont me al de klasse en de luxe die hier wordt aangeboden. Ik vlei me neer in de lederen zetels en wordt langzaam wakker met een cappuccino en een verse smoothie. Om helemaal fris aan onze vlucht te beginnen neem ik nog een verkwikkende douche in een van de badkamers van de lounge. De Lufthansa badeendjes gaan uiteraard mee naar Miami. De badkamer met het ligbad werd meer dan 3 uur lang door dezelfde passagier ingenomen. Stiekem hoop je dan dat hij z’n vlucht mist 😉

first class lounge
Douchekamer

Tijd voor een vers ontbijtje dan, het ontbijt buffet is uitgebreid en kan vergeleken worden met de betere hotels. Het is vrij druk in de lounge dus ik heb geluk om nog een vrij tafeltje te reserveren. In een van de prive kantoortjes bereid ik nadien rustig de rest van mijn trip verder voor.

First class ontbijt

Mijn gsm meldt me inmiddels dat ik aan boord kan gaan van mijn A380, de dubbeldekker van Airbus. Ook mijn assistente zoekt me op en escorteert me naar de parking. De first class terminal ligt immers buiten het luchthavengebouw. Met een Mercedes rijdt een prive chauffeur me over de tarmac naar onze gate. We gaan er al op vooruit wat betreft het exclusieve gevoel. Het is een korte rit maar toch een speciale ervaring.

first class lounge
Mijn privé taxi

A380

Seat 2A wordt beschouwd als de beste stoel van alle 444 plaatsen aan boord. Een window seat met een overzicht op de rest van de cabine, die slechts uit 8 stoelen bestaat. Daar nemen we dan ook plaats nadat we onze bagage in de persoonlijke kleerkast opbergen. De seat zit heerlijk, met een halve oceaan aan beenruimte. De purser komt zich even voorstellen en biedt me gelijk een glaasje champagne aan. Daar zeg ik natuurlijk niet nee tegen, het is inmiddels al bijna lunchtijd en een aperitief lust ik wel.

Lufthansa first class

Lufthansa first class
Een warm doekje en een hapje tijdens het opstijgen

Sterrenmaaltijd

Zelfs de piloot komt even goeiedag zeggen tegen de first class passagiers en wenst iedereen persoonlijk een aangename vlucht. Onder het genot van een tweede glas taxiën we naar de startbaan. De A380 is een immens toestel en het duurt bijna 20 seconden eer we de lucht in stijgen.

Seat 2A

Van champagne krijg je honger, gelukkig worden al snel de menukaarten uitgedeeld en met het water in de mond maken we de volgende keuze:

  • kaviaar service
  • 3 voorgerechtjes (garnaal met groene papaya en chili – gekruide wortel met curry en yoghurt – ham gevuld met gorgonzola en dadel chutney
  • sorbet van bloedappelsien met champagne
  • skrei filet met botersaus, gerookte paprika puree en zeekraal
  • dessert

lufthansa first class

Dit is de beste maaltijd ‘up in the air’ die ik tot nu toe mocht proeven. Vooral de kaviaar en de skrei waren topgerechtjes. Ook de aangepaste wijnen werden rijkelijk geschonken, vooral de dessertwijn was heerlijk. Afsluiten doen we in het gezelschap van Johnny Walker Blue Label.

lufthansa first class badkamer
De first class badkamer

La Prairie

Van eten (en ook wel een beetje van de aangepaste wijnen) word je moe. Gelukkig heeft Lufthansa pyjama’s en slippers voorzien. Ook een Rimowa toiletzak met verzorgingsproducten van La Prairie krijg ik in mijn handen geduwd. Omkleden kan in een van de 2 ruime badkamers (met stenen vloer). Er is hier weliswaar geen douche, maar de badkamer straalt wel klasse uit en is voorzien van een apart urinoir en nog meer luxe producten van La Prairie.

Seat 2A Lufthansa first class

 

Mijn bed is intussen opgemaakt, de stoel gaat immers volledig plat en wordt met een matras, lakens en kussen tot een echt bed omgetoverd. Met een druk op de knop laten we een scherm omhoog komen voor wat meer privacy.

Lufthansa first class
Bed 2A

 

In de armleuning vind ik een Bose koptelefoon. Kwaliteit, want je hoort niets meer van het geruis van het vliegtuig. Een eerste film zie ik nog net, bij de tweede dommel ik zalig in een diepe slaap.

Dine on demand

Zoals afgesproken wekt de purser me 2 uur voor de landing. Tijd genoeg om nog enkele series te bekijken en een laatste snack. Lufthansa biedt een ‘dine on demand’ kaart aan en we kiezen de burger met brie, truffelmayonaise en sweet potatoes uit, we gaan immers naar de USA nietwaar?

Conclusie:

Toen ik 2 jaar geleden als Travelchecker begon met het sparen van airmiles bij Miles and More was deze vlucht één van mijn doelen. Op geen enkel vlak heeft de Lufthansa first class me teleur gesteld. De ervaring in de first class lounge was wel niet echt overweldigend. Misschien omdat het een vroege vlucht was en ik enkel de ontbijtservice heb kunnen ervaren. Maar de vlucht vind ik belangrijker en die was gewoon top. Hoogtepunten waren het lekkere eten, het zachte en aangename bed en de mooie badkamer. Deze vlucht kostte 85.000 miles en 270 euro aan taxen. Hierin was ook de buiness class vlucht van BRU naar FRA inbegrepen. Niet echt goedkoop maar zeker de ervaring waard en een goede besteding van je M&M miles.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *