Review: Qatar Airways A330 Business Class New Delhi-Doha

qatar airways, business class, a330, champagne

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een kort bezoekje aan New Delhi vloog ik eerst met Qatar Airways op een A330 naar Doha om vanaf daar weer verder te vliegen in First Class naar Parijs. Aanvankelijk zou de vlucht naar Doha worden uitgevoerd door een Boeing 787 Dreamliner, maar daar werd op het laatste moment verandering in gebracht. Gelukkig was de service op de A330 ook uitstekend.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in oktober 2016 heb gemaakt. Wil je weten hoe ik precies mijn vluchten heb geboekt? Lees dan hier de trip introductie van deze reis.

Check-in en lounge

Mijn vlucht naar Doha zou die ochtend om 10:05 vertrekken. Doordat mijn hotel zich vlakbij de luchthaven bevond, was ik al snel bij de incheckbalie van Qatar Airways. Bij de business class balie kreeg ik twee Qatar Airways boarding passen overhandigd in een mooie enveloppe.

Nadat ik de security had gepasseerd, meldde ik me bij de Plaza Premium Lounge voor een ontbijt. Qatar Airways heeft namelijk geen eigen lounge op New Delhi waardoor passagiers gebruik moeten maken van een ‘algemene, niet airline lounge’. Een douche nemen was geen probleem, maar daarvoor moest ik wel naar de andere Plaza Premium Lounge. Na me volledig te hebben opgefrist ging ik naar de gate.

Boarding

Het was nog een behoorlijk stukje lopen voordat ik bij de gate aankwam. Mijn vlucht naar Doha vertrok namelijk vanaf gate 8A. Terwijl ik naar de gate liep, kon ik goed zien dat het aantal passagiers de laatste jaren flink is toegenomen op deze luchthaven, overal stonden rijen.

Gelukkig hoefde ik door mijn priority access niet zo lang in de rij te staan, ik was binnen een paar minuten aan boord. Tot mijn verbazing zag ik dat dit geen Dreamliner was, maar een Airbus A330. Geen reverse herringbone business class, maar twin seats met weinig privacy, een tegenvaller dacht ik zelf. Gelukkig was de stoel naast mijn niet bezet, zodat ik toch wat meer privacy had. Het hele toestel zat trouwens maar halfvol.

business class, twin seats, qatar airways
De oude twin seats in business class bieden weinig privacy.

Deze Airbus A330-300 beschikt over 24 van deze business class stoelen. Ze lijken wel wat op de oude business class stoelen die KLM op de A330 heeft. Zelf had ik stoel 10K en doordat deze stoel zich achter (niet bij) de noodgang bevindt, biedt deze veel beenruimte.

beenruimte, qatar airways, a330, business class
Stoel 10K biedt veel beenruimte.

Naast deze oude business class stoelen heeft Qatar Airways ook A330 toestellen met nieuwere business class stoelen. Dit zijn nog steeds twin seats, maar deze stoelen bieden wel veel meer privacy.

Even later kwam de crew zich vriendelijk bij me voorstellen en werd gevraagd wat ik wilde drinken. Er werd geen alcohol geschonken voor vertrek, dus ging ik maar voor een verse jus d’orange. Eenmaal we in de lucht waren wist ik toch wel dat er bubbels tevoorschijn zouden komen… Dat zit bij Qatar Airways wel goed!

qatar airways, business class
Geen alcohol voor vertrek.

Even later hoorde ik het signaal ‘boarding completed’ en waren we echt klaar om op te stijgen. Het was die dag mooi helder weer in New Delhi en doordat mijn stoel zich net voor de vleugel bevond, kon ik steeds mooie plaatjes schieten.

india, qatar airways, a330
Met mooi helder weer verliet ik India weer.

Service aan boord

Eenmaal we in de lucht waren, kwam de crew weer langs. Er werd gevraagd wat ik wilde drinken en ik zei daarop dat ik wel trek had in een glaasje Champagne. Met een glimlach werd er een fles met Billecart Salmon Brut Champagne tevoorschijn gehaald.

bubbels, champagne, qatar airways
Daar zijn de bubbels al…

Terwijl ik van deze heerlijke bubbels proefde vroeg de crew of ik al eens eerder met Qatar Airways gevlogen had. Ik zei dat ik wel eens in economy met hun gevlogen had, maar dat dit mijn eerste keer in business class was. Met trots vertelde ik dat ik de volgende ochtend door zou vliegen in First Class op een A380 naar Parijs. Met een glimlach en veel belangstelling werd hier naar geluisterd. Bij de Champagne werden ook warme nootjes geserveerd.

champagne, nootjes, qatar airways
Billecart Salmon Brut Champagne met warme nootjes.

Even later werden de menukaarten en drankenlijsten uitgedeeld. Er was voldoende keuze uit veel gerechten en soorten dranken. Ik kon goed merken dat de crew veel aandacht schonk aan alle passagiers in business class. Ze hadden op alle vragen wel een gepast antwoord en ik kon zien dat ze hun werk met veel plezier doen.

qatar airways, menukaart, drankenlijst
Qatar Airways menukaart en drankenlijst.

Even later was het dan zover: de maaltijdservice zou gaan beginnen! Als eerste werd een heerlijke soep geserveerd. De hoeveelheid viel me wat tegen, maar de soep smaakte zeker niet verkeerd. Zeker in combinatie met het brood was dit prima.

soep, qatar airways, a330
Een heerlijke soep.

Na de soep werd het voorgerecht geserveerd wat bestond uit Arabische Messe. Dit had ik zelf al een aantal keren bij Etihad geserveerd gekregen, dus ik wist wat dit was. Dit is typisch iets wat maatschappijen uit het Midden-Oosten serveren. Ook bij Qatar Airways smaakte de Arabische Messe uitstekend, zeker in combinatie met nog een glaasje Champagne!

qatar airways, arabische Messe
Arabische messe onder het genot van lekkere bubbels.

Na dit heerlijke voorgerecht, werd er langzaam overgegaan op het hoofdgerecht. Daarbij werd ik gevraagd of ik nog zo’n lekker glaasje Billecart Salmon Brut Champagn wou drinken of dat ik wou overschakelen op een van hun lekkere wijnen. Ik hou van verschillende dingen proeven, dus ging ik maar voor een wijntje. Ik vroeg welke wijnen er allemaal waren en koos uiteindelijk voor de Barossa Shiraz uit Australië.

Barossa Shiraz wijn uit Australië.

Even later werd ook het hoofdgerecht geserveerd. Dit bestond uit lekkere rijst en kip in kip kerry saus. Ook hierbij werd weer brood geserveerd. De Australische wijn smaakte hierbij zeker niet verkeerd.

Proost!
rijstmaaltijd, qatar airways, a330, business class
De rijstmaaltijd smaakte heerlijk!

Na deze heerlijke maaltijd werd alles keurig afgeruimd en werd gevraagd of ik nog iets van de kaart wou als dessert. Ik ben dol op ijs dus die keuze was niet zo moeilijk. Ook nam ik er nog een wijntje bij.

ijsje, wijntje, qatar airways
Nog een lekker ijsje met maar nog een wijntje.

De crew vroeg of ik een aangename vlucht had gehad waarop ik zeer positief antwoordde. Ik zei dat Qatar Airways zeker een van mijn favoriete luchtvaartmaatschappijen is. Als laatste kregen alle passagiers in business class nog een reep chocolade, een erg goede service voor de landing.

chocolade, landing, qatar airways
Chocolade voor de landing.

Even later werd de landing ingezet en kon ik nog even genieten van het mooie heldere weer boven Doha. Qatar ligt op een schiereiland en de moderne luchthaven Hamad International Airport ligt aan het water waardoor dit soms mooie plaatjes oplevert bij het landen.

doha, qatar airways, landing
Bijna aangekomen in Doha.

Conclusie

Qatar Airways biedt een prima product in business class. De oude twin seats bieden helaas weinig privacy waardoor ze minder geschikt zijn voor degenen die alleen reizen. De crew is zeker belangstellend en alles wordt met een glimlach gedaan. Ook het soft product is zeker uitstekend te noemen. Bij Qatar Airways ging ik met een volle maag het vliegtuig uit. Het in-flightentertainment is uitgebreid waardoor je je zeker niet hoeft te vervelen tijdens je vlucht. Over het algemeen ben ik zeer positief over Qatar Airways en het is zeker een van mijn favoriete maatschappijen.

Overzicht

Voordelen

- vriendelijke crew
- lekker eten en drinken

Nadelen

- oude twin seats bieden weinig privacy

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Qatar Airways biedt een prima product in business class. De oude twin seats bieden helaas weinig privacy waardoor ze minder geschikt zijn voor degenen die alleen reizen. De crew is zeker belangstellend en alles wordt met een glimlach gedaan. Ook het soft product is zeker uitstekend te noemen.

4.1

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *