Luxe SO/ Sofitel Sint-Petersburg geopend

Uitstraling kamers (Bron: AccorHotels)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen maand opende in Sint-Petersburg het eerste Russische hotel van het merk SO/ Sofitel van de AccorHotels keten. Dit vijf-sterren hotel is gevestigd in het centrum van de stad vlakbij de St. Isaac’s Kathedraal en het Staats Hermitage Museum. Het hotel heeft 137 luxe kamers en suites, een spa en verschillende restaurants en bars.

Van Starwoord naar AccorHotels

Het bewuste hotel was voorheen onderdeel van de Starwood keten en daarbinnen onderdeel van het bekende W Hotels. Het hotel is vorig jaar overgenomen door AccorHotels en dit jaar dus heropend. Het ontwerp van de Antonio Citterio combineert moderne luxe met traditionele Russische elementen en stijlen. De Italiaanse ontwerper raakte geïnspireerd door Russische juwelen in de vorm van paaseieren. Ook wel bekend van en vernoemd naar Peter Carl Fabergé, die deze eieren liet ontwerpen als geschenk voor de Russische tsaar. Diverse elementen van deze juwelen komen in moderne vorm terug in het hotel.

Faciliteiten

Het hotel heeft 137 kamers ontworpen met het handelsmerk van SO/ Sofitel: namelijk pure luxe. Van ‘normale’ kamer, tot suite met balkon of compleet ingericht appartement met open haard en uitzicht op de historische stad. Gasten van het hotel hoeven zich in de avond ook niet te vervelen. Er zijn bijvoorbeeld diverse restaurants die elk een exclusief menu bieden bereid met verse lokale ingrediënten. Nog zin in een drankje na het diner? De MIXO Bar is dé plaats om te socializen met een drankje en een stijlvolle snack. Begin dit jaar zal nog een panoramaterras geopend worden met een prachtig zicht op de stad.

Eén van de restaurants (Bron: AccorHotels)
Eén van de restaurants (Bron: AccorHotels)
Eén van de restaurants (Bron: AccorHotels)
Eén van de restaurants (Bron: AccorHotels)

Kamers en prijzen

Voor een vijf-sterren hotel is dit SO/ Sofitel redelijk betaalbaar, maar de prijzen lopen snel op. Een So Cosy (standaard) kamer is bijvoorbeeld beschikbaar vanaf ongeveer € 170 per nacht voor twee personen, exclusief ontbijt. De flink grotere So Club kamer is beschikbaar vanaf ongeveer € 250 per nacht voor twee personen, exclusief ontbijt. De exclusieve So Suite is beschikbaar vanaf ongeveer € 675 per nacht voor twee personen, exclusief ontbijt. De grootste kamer, de So VVIP kamer, is beschikbaar vanaf ongeveer € 2800 per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt. Het ruime ontbijtbuffet kan ook los bijgeboekt worden en kost dan € 30 per persoon per dag. Prijzen zijn richtlijnen en kunnen natuurlijk fluctueren.

Uitzicht vanuit het hotel (Bron: AccorHotels)
Omgeving hotel (Bron: AccorHotels)

Heb jij al een trip naar de bijzondere Russische stad Sint-Petersburg op de planning staan? Zou je dan overnachten in het dit prachtige nieuwe SO/ Sofitel hotel? Wil je meer lezen over Sofitel? Lees dan de reviews van Sofitel Mumbai BKC, Sofitel Amsterdam The Grand en Sofitel Abidjan. Binnenkort verschijnt mijn review van het Sofitel Victoria in Warschau.

(Bron en beelden: AccorHotels)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *