Review: Sofitel Amsterdam “the Grand”4 min leestijd

The Grand Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sofitel Amsterdam “the Grand”, inleiding

Vandaag op weg naar Amsterdam, niet mijn geboortestad wel de stad waar ik opgegroeid ben en tot mijn studententijd heb rond gezworven.

Vorig jaar flink punten verzameld bij Accor via twee mooie promoties in het voor- en najaar. De punten branden al een tijdje in mijn account. Dit jaar ben ik nog Platinum bij deze club en het ziet er naar uit dat ik terugval naar gold. Dus “burn some points”!

Ik boek “ The Grand by Sofitel” in Amsterdam voor 12000 punten nadat ik op het web reviews en dergelijke verlekkerd heb bekeken. We zijn klaar voor dit iconische hotel in het oude gemeentehuis, hartje Amsterdam.

Vanwege Nederlandse zuinigheid zetten we de auto bij Sloterdijk want daar mag hij gratis staan het weekend en roepen een Uber op,  staande voor het Mercure Sloterdijk ( 15 dollar tegoed via de booking.com actie).

"The Grand" Amsterdam
Sofitel “The Grand” Amsterdam

Sofitel Amsterdam “the Grand”, de eerste indruk

We stappen uit op het mooie binnenplaatsje voor de statige entree en worden hartelijk ontvangen. De eerste indrukken zijn: klasse, stijlvol, authentiek.

Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand” – Binnenplaats
Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand”

Check in verloopt ontspannen, ik maak een gezellig praatje met de vriendelijke jongedame en besluit een gokje te nemen en niet direct een kamer te accepteren maar te wachten op de beloofde rustige kamer met uitzicht op de gracht.

Na paar uurtjes slenteren door het centrum komen we -half stoned van de rook die we inademen bij de “buren” – weer aan bij de receptie. Onze kamer is klaar en we worden begeleid door iemand van de receptie voor uitleg. Tegenover kamer 404 horen we een hond blaffen, er wordt direct proactief gezegd dat als we hier last van hebben er 1 belletje genoeg is om een andere kamer te regelen. We vinden het wel vreemd dat hier ook honden mogen verblijven.

Sofitel Amsterdam, superior kamer

We krijgen een superior room, dus een karige upgrade. Maar goed, het blijft een upgrade en dat maakt het ook elke weer spannend….“You never know what your gets….”. Slapen gaat goed lukken schatten we zo in als we op dit heerlijke bed neerploffen. De kamer is gezellig ingericht,  niet heel ruim maar zeker niet zo koel qua inrichting zoals vaak bij IHG of Hilton hotels.

Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand” Superior Room
Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand” Superior Room
Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand” Superior Room

De badkamer is redelijk ruim, lekkere regendouche en mooie wastafel. Alles netjes afgewerkt met heerlijke dikke badlakens.

Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand” – Badkamer

Eten en drinken bij “The Grand”

We doen een drankje in de gezellige lounge.  Het blijkt echter geen executive lounge te zijn, wat ik wel verwacht had. Helaas geen gratis borrel maar morgen ook geen ontbijt. Ja, het kan wel maar dan voor 37.50 p.p. Dat doen we dus maar niet. Eten ’s avonds lekker bij Indonesian Kitchen aan de Herengracht en duiken dan lekker onder de dekens.

Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand” – Lounge, helaas geen Executive Lounge

Een rondleiding door “The Grand”

We gaan eerst de tour door het hotel doen, na een belletje is dit geregeld. 11.00 in de lobby en een select gezelschap wordt door de conciërge rondgeleid, we  zien de oude raadzaal, nu o.a. in gebruik voor gala’s en de klassieke trouwzaal. Dit bouwwerk voorbeeld van de “Amsterdamse” school zit vol details uit de VOC tijd en heeft prachtig glas in lood in de trapruimte.

Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand”, prachtig glas in lood
Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand”
Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand”

De laatste uurtjes en dan weer vertrekken….

Ontbijt dus buiten de deur voor 24 euri’s en daarna lekker poedelen in het verlaten zwembad op de eerste verdieping. Helaas niet zo’n mooie “view”als bij het “Amstel” wel een mooie pool,  sauna en stoomcabine. Jammer is dat je de sauna nog eerst moet opwarmen. Even lekker douchen met de Hermes artikelen die ook in de badkamer staan en dan nog even relaxen tot een uur of 4 zodat we optimaal gebruik maken van onze “late checkout”.

Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand” – Zwembad

Alles verloopt weer soepel bij onze laatste handeling. Het personeel is zoals we het inmiddels hier gewend zijn weer zeer vriendelijk en op een professionele manier “los in de omgang”.

Elitevoordelen bij “The Grand”

De benefits voor Platinum zijn karig. Geen ruime upgrade, late checkout, bon voor consumptie, 4 macarons ’s avonds op de kamer. Helaas GEEN executive lounge met de bekende gratis drankjes, hapjes en ontbijt. Dit steekt schril af wat de Sofitels  in Bangkok en Manilla ons eerder dit jaar boden.

Sofitel Amsterdam
Sofitel “The Grand” – Macarons op de kamer

Kortom mooi klassiek hotel in hartje Amsterdam maar weinig extra’s voor Platinum members.

Overzicht

Voordelen

- Hartelijke ontvangst;
- Professioneel maar "losjes" personeel;
- Statig hotel.

Nadelen

- Karige upgrade;
- Platinum voordelen beperkt;
- Geen executive lounge.

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Mooi klassiek hotel in hartje Amsterdam maar weinig extra’s voor Platinum members.

4 min leestijd">
4.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *