Review: Jet Airways Boeing 737 Business Class Mumbai-New Delhi

jet airways, business class, boeing 737

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Jet Airways is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van India en vliegt meerere keren per dag naar Amsterdam. In oktober 2016 vloog ik met een boeing 737-800 in business class tussen Mumbai en New Delhi. Destijds was Jet Airways nog een partner van American Airlines, dus kon ik dit segment mooi inboeken voor mijn Qatar Airways award vluchten.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in oktober 2016 heb gemaakt. Wil je weten hoe ik precies mijn vluchten heb geboekt? Lees dan hier de trip introductie van deze reis.

Check-in en lounge

Ik sliep de nacht voor mijn vlucht in het Ibis Mumbai Airport. Dit hotel ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de luchthaven, dus ik was zo bij de check-in balie. Mijn vlucht naar New Delhi vertrok vanaf terminal 2. Doordat ik business class vloog was ik in no time airside en begaf ik me naar de lounge.

lounge, mumbai
Bezoekje aan de lounge voor mijn vlucht naar New Delhi.

De lounge zag er behoorlijk goed uit voor een ‘niet airline lounge’. Overal waren voldoende zitplaatsen en stopcontacten te vinden. Ook de service was er uitstekend. Ik zat nog maar net op een van de comfortabele stoelen en er kwam al een mevrouw bij me langs om te vragen wat ik wilde drinken. Het buffet was keurig in orde, er was een ruimte keuze uit zowel koude als warme gerechten.

lounge, mumbai
Een prima buffet in de lounge.

Nog even naar het toilet en ik kon richting de gate. Ook hier zag alles er pico bello uit, er was constant iemand bij de toiletten aanwezig om te zorgen dat alles er schoon en goedverzorgd uitzag.

Boarding

Mijn vlucht naar New Delhi vertrok vanaf gate A65. Toen ik bij de gate aankwam stond het toestel er nog niet. Daardoor hadden we al een kleine vertraging. De rij werd ondertussen langer, maar na een tiental minuten gewacht te hebben kwam ons Jet Airways toestel dan eindelijk tevoorschijn. De priority rij was niet heel lang, dus ik was als een van de eersten aan boord.

Mijn vlucht werd uitgevoerd door een Boeing 737-800 en in dit toestel bevinden zich 12 business class recliner stoelen in een 2-2 opstelling. Ik had stoel 1F, een stoel met relatief veel beenruimte.

jet airways, business class, boeing 737
Mijn stoel: 1F

Voor het opstijgen werd er een drankronde gedaan en werden er warme doekjes uitgedeeld. Dat was zeker welkom na een tijdje gewacht te hebben aan de gate. Ook kregen business class passagiers nog een krant aangeboden. De vlucht zat verder behoorlijk vol, ook stoel 1D naast mij was bezet.

jet airways, business class
Een warm doekje was zeker welkom voor het opstijgen.

Service

Met een vertraging van ongeveer 30 minuten verlieten we dan eindelijk de gate om ons naar de startbaan te begeven. Met wat bewolking verlieten we het drukke Mumbai. Na het opstijgen werd nog een drankronde gedaan en daarna werd ook direct gevraagd wat de passagiers wilden eten. Passagiers konden kiezen tussen een vlees/kip maaltijd een vegetarische maaltijd.

Ik besloot voor de vleesmaaltijd met kip te gaan en het duurde dan ook niet lang voordat de maaltijd bij me werd gebracht. De hoeveelheid viel me wat tegen, maar alles smaakte zeker niet verkeerd. Ook zat er nog een lekkere cheesecake bij.

jet airways, business class, maaltijd
Jet Airways Business Class maaltijd.

Na de maaltijd werd nog een drankronde gedaan. Dit keer ging ik voor een koffie. Over het comfort van de stoel ben ik positief. Ik zette deze nog even in de luie stand onder het genot van mijn koffie. Ook over de crew ben ik positief. Ik kon duidelijk zien dat deze mensen hun werk met plezier doen. Alles werd met een glimlach gedaan en er was belangstelling voor de passagiers. Voor ik er erg in had zette de piloot de landing in naar New Delhi en even later stonden we alweer aan de grond.

New Delhi
Aan de grond in New Delhi naast nog een Jet Airways toestel.

Conclusie

Ik ben zeker positief over mijn eerste ervaring met Jet Airways en wil daarom zeker geloven dat deze maatschappij het veel beter doet dan Air India. Daar heb ik namelijk wat mindere verhalen over gehoord. Dit was natuurlijk maar een korte vlucht en misschien is de service op long-haul vluchten minder goed, mijn eerste indruk van Jet Airways was zeker goed. Ik zou het zeker niet erg vinden om eens long-haul te vliegen met deze maatschappij en dat is zeker goed mogelijk aangezien de hoeveelheid bestemmingen vanaf Schiphol die Jet Airways aanvliegt.

Overzicht

Voordelen

- Goed hard product op short haul
- Vriendelijke crew
- Goede service

Nadelen

- Lichte maaltijd

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Jet Airways biedt een prima hard product op short-haul vluchten. De maaltijd op deze vlucht was wat magertjes, maar smaakte zeker niet verkeerd.

3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *