Review: Qatar Airways Al Safwa First Lounge Doha

qatar airways, first class, lounge, doha, al safwa, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na mijn vlucht met Qatar Airways in business class van New Delhi naar Doha zou ik verder vliegen in Qatar Airways First Class op een A380 naar Parijs. Hierdoor had ik toegang tot de geweldige Al Safwa First Class Lounge. Ik ben in veel lounges geweest, van groot tot klein en van oud tot modern, maar de Al Safwa First Class Lounge was werkelijk een van mijn beste lounge ervaringen tot nu toe. Een aparte review van deze lounge kan dus niet ontbreken op Insideflyer!

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in oktober 2016 heb gemaakt. Wil je weten hoe ik precies mijn vluchten heb geboekt? Lees dan hier de trip introductie van deze reis.

Check-in

Omstreeks 12:00 ’s middags landde ik op Hamad International Airport. Ik verliet het vliegtuig en volgde de bordjes ‘connecting flight’. Alhoewel ik de stad wilde verkennen, besloot ik eerst een kijkje te nemen in de Al Safwa First Class Lounge. Met mijn first class boarding pass zou ik daar zeker al toegang tot hebben. Bij de incheckbalie werd ik dan ook vriendelijk welkom geheten en mocht ik de lounge binnen.

al safwa, lounge, doha
Al Safwa Lounge

In de lounge zelf is er nog een balie te vinden. Terwijl mijn jas en tas keurig werd aangenomen, werd er een korte introductie over de lounge gegeven. Ik zei dat ik eerst even wou lunchen om dan de lounge wat uitgebreider te bekijken. Vervolgens zou ik de stad verkennen om daarna weer terug te keren voor het diner en een verblijf in een van de slaapcabines.

al safwa, lounge, doha, balie
Balie in de Al Safwa Lounge

Lunch

De Al Safwa Lounge kent verschillende ruimtes. Eigenlijk zijn er twee restauratiegedeeltes. Ik besloot om te gaan lunchen in het restaurant helemaal achterin de lounge. Het was hier heel rustig en door de klassieke muziek viel ik er zowat in slaap!

al safwa, lounge, doha, first class, lunch
Zitgedeelte om te lunchen.

Ik had natuurlijk in het vliegtuig al uitgebreid gegeten, maar vond het toch wel verstandig om nog iets lichts te eten voordat ik de stad in zou gaan.

lunch, al safwa, lounge, doha
Mijn lunch voor een bezoekje aan Doha.

Faciliteiten

De Al Safwa Lounge beschikt over veel faciliteiten. Zo zijn er verschillende privé ruimtes te vinden. Door de mooie inrichting hebben deze ruimte meer iets weg van een gewone huiskamer.

Terwijl ik wat rondwandelde kwam ik van alles tegen. Overal in de lounge kun je terecht voor een krant, tijdschrift of een tussendoortje.

Ook de toiletten zien er keurig en schoon uit. Deze zijn constant onder toezicht van een medewerker waardoor alles prima wordt schoongehouden. Alle handdoekjes worden steeds weer aangevuld.

toilet, al safwa, lounge
Alles ziet er keurig en goedverzorgd uit.

Ook zijn er spa faciliteiten aanwezig. Deze zijn helaas niet gratis, ook niet voor first class passagiers. Nu kan ik me dat zeker voorstellen. Echter kon ik in de Etihad Airways Lounge op Londen-Heatorw wel terecht voor een nekmassage.

first class, lounge, doha, al safwa
Al Safwa First Class Lounge

Diner

Nadat ik Doha had verkend, keerde ik terug naar de Al Safwa Lounge om uitgebreid te dineren. Dit keer ging ik eten in het andere restauratiegedeelte.

Ik werd weer vriendelijk welkom geheten en naar een zitplaats begeleid. Ik nam een glas champagne en pakte mijn iPad erbij om mijn email en social media wat bij te werken. Toen ik de menukaart zag, had ik direct door dat hier van alles te verkrijgen was. Ik begon dan maar met een lekkere soep.

soep, al safwa, lounge, doha, diner
Een lekkere soep om mee te beginnen.

Mijn glas champagne was al vrij snel leeg en dit zag ook de serveerster. Voor ik het door had, stond ze al weer bij me met een nieuwe fles bubbels. Ik bestelde dan ook direct maar een salade die overigens heerlijk smaakte.

salade, Qatar airways, al safwa, lounge, doha
Een heerlijke salade.

Als hoofdgerecht nam ik een lekker stuk vlees. Vlees is altijd vrij duur en in een normaal restaurant zou de rekening zeker hoog zijn geweest, maar gelukkig was hier alles gratis! Terwijl het eten bij me werd gebracht, werd belangstellend gevraagd waar ik vandaan kom en hoe mijn reis tot nu toe was verlopen. Ik vind het altijd interessant om te zien hoe multicultureel het personeel is in de golfstaten. Ze komen werkelijk uit alle delen van de wereld en dat kan soms een aanleiding zijn voor een langer gesprek.

vlees, al safwa, lounge, doha
Een lekker stuk vlees als hoofdgerecht.

Om af te sluiten nam ik nog twee desserts die ook zeker naar meer smaakten. Onder het genot van nog een champagne belde ik nog even met het thuisfront waarna ik me naar de slaapcabines begaf.

Slaapcabines

Net als veel andere First Class lounges beschikt de Al Safwa Lounge ook over slaapcabines. Als je een lange layover hebt, krijg je vaak toegang tot deze cabines. Ik had nog nooit mijn lounge verblijf in een slaapcabine doorgebracht dus ik was benieuwd wat mij te wachten stond.

Ik melden me bij de receptie waarna ik te horen kreeg dat er een cabine vrij was. Ik zei tegen de receptioniste dat mijn vlucht om 7:25 zou vertrekken waarna ze een wake up call aanbood. Natuurlijk had ik ook mijn eigen telefoon gezet, maar accepteerde voor de zekerheid toch de wake up call. Om 5:30 zou ik worden gewekt. Nadat ik was ‘ingecheckt’ werd ik naar mijn slaapcabine begeleid.

slaapcabine, al safwa, lounge, doha
Slaapcabine in de Al Safwa Lounge.

Toen de deur eenmaal gesloten was heerste er een oase van rust. Ik had niet eens meer het gevoel dat ik in een lounge, laat staan op een luchthaven was. Het leek meer op een hotel hier! In de kamer bevond zich een lekker comfortabel bed. Verder stond er nog een flesje water en was er een televisie aanwezig. Naast deze eenpersoonsslaapkamers zijn er ook kamers met twee bedden te vinden.

Ook de badkamer was prima in orde. Na een douche te hebben genomen, dook ik het bed in om te genieten van een aangename nachtrust voor mijn volgende vlucht.

slaapcabine, al safwa, lounge, doha
Badkamer van de slaapcabine.

Ontbijt

Voor mijn vlucht besloot ik eerst wat te ontbijten. Net als bij het diner was ook hier de service uitstekend. Ik werd vriendelijk begroet en naar een zitplaats begeleid. Daarna werd me de menukaart overhandigd en werd me direct gevraagd wat ik wilde drinken.

Ik nam een koffie en een jus d’orange. Wat betreft mogelijkheden tot eten kon ik uit van alles kiezen. Er waren pannenkoekjes te bestellen, maar bijvoorbeeld ook vers fruit. Aangezien ik voor mijn vlucht niet te veel wilde eten, ging ik voor de wafel.

al safwa, lounge, qatar airways, ontbijt, wafel
Een lekkere wafel als licht ontbijt voor mijn vlucht.

Na ongeveer een half uurtje verliet ik de Al Safwa Lounge om op tijd bij de gate te zijn voor het vertrek van mijn vlucht in first class naar Parijs.

Conclusie

De Al Safwa First Class Lounge is een van de beste lounges die ik tot nu toe heb bezocht. Een first class lounge doet heel anders aan dan een normale business class of andere airline lounge. De hele sfeer is veel chiquer en het is er vaak ook rustiger. Het eten en drinken in deze lounge was uitstekend. Het personeel is behulpzaam en zeker proactief. Een pluspunt aan deze lounge vind ik zeker de slaapcabines, leuk om dat voor de eerste keer mee te maken. Als jij in de toekomst een keer Qatar Airways first class vliegt vanuit Doha, plan dan zeker voldoende tijd in om te profiteren van de Al Safwa First Class Lounge!

Overzicht

Publicatie Datum

4 April 2018

Voordelen

- Ruim en modern
- Vriendelijk en proactief personeel
- Lekker eten en drinken
- Slaapcabines

Nadelen

- Spa faciliteiten tegen betaling

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Al Safwa First Class Lounge is een ervaring op zich! De ruimte is zo immens groot dat het eerder op een eigen terminal lijkt. Er zijn veel faciliteiten zodat je goed bent uitgerust voor je first class vlucht. Het personeel is vriendelijk en proactief.

4.5

Reacties

    • Andrea zegt

      Regelmatig gebruik mogen maken van deze Lounge. Helaas heeft QR de regels aangepast mbt toegang. Er is een maximale tijd aan het verblijf gehangen die sinds begin 2018 streng wordt gehanteerd.
      Om teleurstelling te voorkomen ; check de voorwaarden voordat je een First Class ticket koopt. Óók krijg je geen toegang meer als je een upgraded ticket hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *