Zo wissel je een KLM EMD-voucher in

B787 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je een vergoeding van KLM krijgt of als je reis niet helemaal goed is verlopen, dan kan het voorkomen dat je een vergoeding krijgt in de vorm van een EMD-voucher. EMD staat voor Electronic Miscellaneous Document. Een EMD-voucher ontvang je vaak via een e-mail van de luchtvaartmaatschappij. Deze voucher ontvang je nu ook (voor de meeste landen) als je een reis annuleert vanwege het Coronavirus.

Twee soorten KLM EMD-vouchers

Er zijn twee soorten EMD-vouchers, namelijk een inwisselbare en een niet-inwisselbare. Als er op je voucher staat dat deze inwisselbaar is, dan kun je deze inwisselen tegen contant geld. Dit kun je doen door een formulier in te vullen op deze pagina.

Is de EMD-voucher niet inwisselbaar, dan kun je deze gebruiken voor het boeken van KLM, Delta Air Lines, Virgin Atlantic, Kenya Airways of Air France vlucht. Het moet wel op een KLM of Air France ticket worden uitgegeven. Je kunt het tegoed ook gebruiken voor extra opties voor een KLM vlucht zoals een Economy Comfort stoel. Gebruik je niet het hele bedrag van de voucher, dan ontvang je een nieuwe EMD-voucher voor het resterende bedrag. Op deze nieuwe voucher blijven de voorwaarden van de ‘ingewisselde’ voucher van toepassing.

KLM EMD-voucher
KLM EMD-voucher

KLM EMD-voucher inwisselen

De voucher kan gebruikt worden door de eigenaar van de voucher (ontvanger), of door passagiers met dezelfde achternaam. Je kunt deze ook gebruiken als er andere passagiers samen met de eigenaar van de voucher reizen op het moment dat je de voucher inwisselt. Het inwisselen van de voucher moet binnen een jaar na afgifte gebeuren, maar de vlucht mag buiten dat jaar plaatsvinden.

De niet-inwisselbare (non-refundable) voucher kun je inwisselen op KLM.com. Je vult de code dan in onder ‘Hebt u een kortingscode of voucher’ op de betaalpagina van de website. Het is ook mogelijk om dus extra opties te kopen met de voucher. Heb je de vlucht al geboekt, dan kun je dit doen door in te loggen op Mijn Reis. Daar kies je vervolgens de optie die je wil kopen en reken je af met de EMD-voucher. Het is ook mogelijk om de voucher in te wisselen via de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij.

KLM EMD-voucher inwisselen
KLM EMD-voucher inwisselen

Per passagier kun je maximaal 2 vouchers inwisselen en per boeking maximaal 3 vouchers. Een voucher heeft een maximale waarde van €800. Als de valuta van de voucher verschilt van de valuta van het ticket, dan zal KLM voor de wisselkoers de verkoopprijs van KLM’s bank in het betreffende land aanhouden. De inwisselbare (refundable) voucher kun je dus laten uitbetalen door dit formulier in te vullen.

Het is niet mogelijk om de EMD-voucher te gebruiken voor KLM Package Deals en om belastingen te betalen voor een Flying Blue Award Ticket. De volledige voorwaarden van de EMD-vouchers kun je op deze pagina van KLM vinden.

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *