Brussels Airlines stopt met alle vluchten tot 20 april

Brussels Airlines zegt gedag tegen oude vloot A330's

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines stopt met alle vluchten vanaf zaterdag 21 maart tot en met 19 april 2020. Het aantal vluchten wordt in de loop van deze week verlaagd, waarbij alle toestellen vanaf zaterdag aan de grond blijven voor reguliere vluchten. De luchtvaartmaatschappij zal wel een minimaal aantal vliegtuigen beschikbaar houden voor eventuele repatriëringsvluchten. Dit doet de luchtvaartmaatschappij vanwege het Coronavirus.

Ook KLM en Air France schrappen veel vluchten. Meer informatie daarover kun je hier vinden op InsideFlyer.

Brussels Airlines schort alle vluchten op

Het is lastig voor de luchtvaartmaatschappij om alle vluchten in stand te houden vanwege de vele vlieg- en inreisverboden. De luchtvaartmaatschappij is in gesprek met de regering over steunmaatregelen. Zoals het er nu naar uitziet start de luchtvaartmaatschappij per 20 april weer op.

Vlieg je binnenkort met de luchtvaartmaatschappij, dan is het verstandig om de status van je vlucht te controleren. Heb je een telefoonnummer of e-mailadres opgegeven bij het boeken, dan wordt je automatisch op de hoogte gesteld van de wijzigingen.

De luchtvaartmaatschappij biedt alle passagiers een flexibele optie aan. Je kunt tot 1 juni de datum van je reis herzien of het ticket wijzigen naar een andere bestemming. Vlieg je niet in de komende vier dagen, dan is het verzoek van de luchtvaartmaatschappij om geen contact op te nemen. Op die manier kunnen zij ervoor zorgen dat de passagiers die deze week nog een vlucht hebben de ondersteuning krijgen die nodig is om de reis te maken.

Tijdelijk werkloos

Voor de werknemers van Brussels Airlines heeft dit ook een behoorlijke impact. Sinds 16 maart werken zij in een tijdelijk technisch werkloosheidsregime van 30%. Voor de komende periode werkt de luchtvaartmaatschappij aan een uitbreiding hiervan tot 100% voor de periode dat zij niet vliegen. Dit doet Brussels Airlines samen met de sociale partners. Uiteraard zullen er wel uitzonderingen gemaakt worden voor eventuele repatriëringsvluchten.

De CEO van de luchtvaartmaatschappij, Dieter Vranckx, zegt het volgende over deze tijdelijke opschorting:

We blijven de situatie op de voet volgen en overeenkomstig communiceren. Op 20 april plannen we de herstart van onze activiteiten en wensen we onze passagiers weer aan boord te verwelkomen. Als verantwoordelijk bedrijf moeten we de beslissing nemen om onze activiteiten tijdelijk stop te zetten. Dit zal ons toelaten om de negatieve financiële impact op onze maatschappij te verminderen.

Brussels Airlines business class 3
Brussels Airlines Business Class

Afbeeldingen ©BrusselsAirlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *