Dit kun je vanaf heden verwachten in de KLM Crown Lounges op Schiphol3 min leestijd

Dit kun je vanaf heden verwachten in de KLM Crown Lounges op Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gedurende de afgelopen maanden zijn de meeste lounges op de luchthaven Schiphol Airport Amsterdam gesloten geweest. KLM hield de non-Schengen lounge, ook wel bekend als de KLM Crown Lounge 52, geopend. Daarmee was het volgens KLM zelf de enige grote Europese maatschappij die dat deed. De KLM Crown Lounge 25 werd wel gesloten. Nu de reisbeperkingen langzaam versoepelen heropende KLM onlangs ook haar Schengen Lounge (KLM Crown Lounge 25). Maar wat kun je op dit moment verwachten in de KLM Lounges op Schiphol tijdens het Coronavirus?

Heropening

Gedurende lange tijd waren verschillende faciliteiten op Schiphol gesloten, waaronder de KLM Crown Lounge 25 in de Schengenzone. Tijdens dit zomerseizoen verwacht Schiphol wel dat het weer wat drukker gaat worden, maar het zal nooit de drukte van afgelopen zomer evenaren.

Ga je op reis via onder andere Schiphol of Endhoven Airport? Lees je dan vooraf goed in op de vereisten om de luchthaven te mogen betreden. Dat doe je hier voor Schiphol en hier voor Eindhoven Airport.

Met het toenemen van het aantal reizen openen verschillende facilititen ook weer de deuren. Sinds 1 juli is de KLM Crown Lounge 25 ook weer geopend. In het begin met een beperkt aanbod, evenals in de KLM Crown Lounge 52. KLM kondigde onlangs aan dat er weer meer faciliteiten beschikbaar en uitgebreid zijn.Dit kun je vanaf heden verwachten in de KLM Crown Lounges op Schiphol

KLM Crown Lounge 25

Met het heropenen van de Schengen lounge is het weer gemakkelijker voor reizigers in Europa om hier even wat te eten, werken of opfrissen. Lounge 25 is geopend van 06.00u t/m 12.00u. De meeste Europese vluchten zullen dan ook gedurende dit tijdstip vertrekken en aankomen. Kom je na 12.00 aan op de luchthaven Schiphol Airport Amsterdam? Dan is het mogelijk om alsnog gebruik te maken van de KLM Crown Lounge 52. Je dient hier dan wel eerst voor langs de paspoortcontrole te gaan.KLM, crown lounge

In de KLM Crown Lounge 25 kun je verder het volgende verwachten:

 • Op verschillende plekken zijn handsanitizers aanwezig voor persoonlijke hygiëne.
 • Er wordt frequenter schoongemaakt in de lounge.
 • In de lounge zijn looproutes aanwezig.
 • Er zijn spatschermen bij onder andere de balies, evenals informatiebanners en bordjes.
 • Etenswaren zijn vers voorverpakt en het aanbod is uitgebreid. De buffetten zijn er nog niet.
 • Etenswaren kunnen bij het pick up point in de lounge worden opgehaald.
 • De douches zijn weer beschikbaar.
 • Vanwege de nieuwe wetgeving (1 april) is roken niet meer mogelijk in de rookruimte.

 KLM Crown Lounge 52

Voor KLM Crown Lounge 52 gelden ook beperkte openingstijden. De lounge gaat open om 7.00 uur en sluit om 21.00 uur. Ook in de KLM Crown Lounge 52 zijn er aanpassingen en kun je de volgende zaken verwachten:

 • Ook hier zijn handsanitizers aanwezig voor meer persoonlijke hygiene.
 • De looproutes, infobanners en bordjes zijn ook hier aanwezig.
 • Het aanbod aan eten is vergroot, weliswaar is alles vers voorverpakt en er zijn dus ook hier geen buffeten. Je kunt etenswaren ophalen met een dienblad bij een pick up point in de lounge.
 • Reizigers die naar de KLM Crown Lounge 52 gaan kunnen zowel op de eerste als tweede verdieping (Blue Bar) de etenswaren en dranken nuttigen.
 • Het terras in de lounge is weer geopend.
 • In de lounge is een ‘Welness Host’ die alles in de lounge in goede banen leidt.
 • Douches en de Sleep Cabines zijn weer toegankelijk.

Dit kun je vanaf heden verwachten in de KLM Crown Lounges op Schiphol

 • De dienst ‘Service on the spot’, waarbij een servicemedewerker in de lounge naar je toekomt, is tijdelijk stopgezet. Met al je vragen kun je naar de service desk in de lounge.
 • De rookruimte is ook hier gesloten, wat sowieso vanaf 1 april landelijk al is ingegaan.

Al met al is er dus weer wat meer service in de lounges van KLM. Je mag dan ook weer wat meer verwachten tijdens je reis, maar het is zeker nog niet zoals vanouds in de KLM Crown Lounges. Meer info over de lounges van KLM lees je hier.

Beeldmateriaal & Bron: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *