Etihad Guest miles vervallen niet meer (met activiteit)

Etihad Guest leden sparen meer Miles via Booking.com

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Guest past eindelijk hun beleid aan met betrekking tot het vervallen van miles. Vorig jaar in november kondigde de maatschappij al aan het beleid aan te willen passen. Daarbij werd niet vermeld wanneer dit zou gebeuren. Etihad maakt nu bekend dat het nieuwe beleid van kracht is per 31 juli 2020.

Etihad Guest huidige beleid

Op dit moment is het zo dat je Etihad Guest miles minimaal 24 maanden geldig zijn nadat ze zijn bijgeschreven in je account. Heb je bijvoorbeeld miles gekregen voor een vlucht in oktober 2019, dan zijn deze geldig tot oktober 2021. Voor Silver leden geldt een periode van 30 maanden en voor Gold en Platinum leden zijn miles zelfs 36 maanden geldig.

Etihad Guest 25% Promo
Etihad Guest miles vervallen 24 maanden nadat ze zijn uitgegeven. (bron: Etihad)

Een regel waarmee je moet oppassen. Ik had bijvoorbeeld in december 2019 ruim 10.000 miles waarvan het grooste gedeelte aan het einde van de maand zou vervallen. Met die miles heb ik toen een hotelovernachting geboekt om er zo toch nog waarde uit te krijgen. Ik was dus genoodzaakt om ze snel in te zetten, want anders zouden ze vervallen. Mochten de miles langer geldig blijven, had ik er zeker een mooie business class vlucht mee geboekt.

Etihad Guest miles vervallen niet meer (met activiteit)

Per 31 juli 2020 geldt het nieuwe beleid waarbij miles geldig blijven zolang er in de afgelopen 18 maanden maar activiteit op je account is. Dit kan bestaan uit het verdienen van miles of het besteden van miles. Als er activiteit is op je account, betekent dit dat al je miles weer 18 maanden langer geldig zijn. Ook het kopen van miles behoord tot de opties. Een vooruitgang van het programma als je het mij vraagt.

Etihad Guest miles vervallen niet meer zolang er de afgelopen 18 maanden maar activiteit op je account is.

Gespaarde miles van Platinum leden vervallen nooit zolang de elitestatus wordt behouden. Maar om Platinum lid te zijn moet je normaal gesproken natuurlijk wel veel binnen de 18 maanden vliegen, anders vervalt je status.

Conclusie

Het is erg fijn voor Etihad Guest leden dat miles geldig blijven zolang er maar activiteit op je account is. Persoonlijk vind ik het niet klantvriendelijk dat gespaarde miles na 2 jaar zomaar vervallen, zelfs als er vrij regelmatig activiteit is op je account. Cathay Pacific Asia Miles voerde vorig jaar een soortgelijke regel door. Singapore Airlines KrisFlyer is nog wel een programma waar je miles slechts een paar jaar geldig zijn nadat ze zijn uitgegeven.

Uitgelichte afbeelding: Etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *