Cathay Pacific Asia Miles vervallen niet meer (met activiteit)

Cathay Pacific A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific heeft onlangs een wijziging aangekondigd in het Asia Miles programma. Het gaat over het vervallen van miles. Op dit moment is het namelijk zo dat je miles 36 maanden geldig zijn nadat ze zijn bijgeschreven in je account. Heb je bijvoorbeeld miles gekregen voor een vlucht in september 2019, dan zijn deze geldig tot september 2022. Deze regel gaat vanaf 1 januari 2020 veranderen.

Miles vervallen niet meer

In de toekomst blijven je miles geldig, zolang je één keer in de 18 maanden activiteit hebt op je account. Dat is een regel die de meeste loyaliteitsprogramma’s, waaronder ook Flying Blue, aanhouden. Een positieve vooruitgang als je het mij vraagt. Etihad voerde onlangs een soortgelijke wijziging door in Etihad Guest.

Bij Asia Miles is het echter wel zo dat alle miles die je spaart vanaf 1 januari 2020 niet meer vervallen als je activiteit hebt op je account. Voor alle miles die je hebt gespaard voor die datum, geldt nog steeds de oude regel. Een activiteit op je account is al snel gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een vlucht of het uitgeven van miles. Ook het bijschrijven van miles vanuit het membership rewards programma wordt gezien als een activiteit.

Cathay Pacific A350
Cathay Pacific voert een positieve wijzing door waardoor miles niet meer vervallen (met activiteit).

Conclusie

Het is erg fijn dat Asia Miles niet meer vervallen zolang er activiteit is op je account. Dat miles voorheen slechts 36 maanden geldig waren, zelfs met activiteit op je account, vond ik zelf niet klantvriendelijk en niet in een loyaliteitsprogramma passen. Loyaliteit moet beloond worden en daar is Cathay Pacific zich nu dus ook bewust van. Ben je benieuwd hoe je goedkoop business class kunt vliegen met Asia Miles? Lees dan ook even deze handleiding door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *