Etihad Guest miles vervallen niet meer (met activiteit)

Etihad Guest leden sparen meer Miles via Booking.com

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways heeft onlangs een aantal veranderingen aangekondigd in het Etihad Guest programma. Eén van deze veranderingen gaat over het vervallen van miles. Op dit moment is het namelijk zo dat je miles 18 maanden geldig zijn nadat ze zijn bijgeschreven in je account. Heb je bijvoorbeeld miles gekregen voor een vlucht in oktober 2019, dan zijn deze geldig tot april 2021. Deze regel gaat echter veranderen.

Miles vervallen niet meer

In de toekomst blijven je miles geldig, zolang je één keer in de 18 maanden activiteit hebt op je account. Dat is een regel die de meeste loyaliteitsprogramma’s, waaronder ook Flying Blue, aanhouden. Een positieve vooruitgang als je het mij vraagt. Ik had bijvoorbeeld vorig jaar in december 10.000 miles waarvan het grooste gedeelte aan het einde van de maand zou vervallen. Met die miles heb ik toen een hotelovernachting geboekt om er zo toch nog waarde uit te krijgen. Mochten de nieuwe regels toen van kracht zijn, had ik ze gewoon in mijn account laten staan om ze aan een mooie vlucht te besteden.

Etihad Airways verlengt populair stop-over programma
Etihad Guest miles vervallen niet meer zolang je activiteit hebt op je account.

Andere veranderingen

Verder kondigde Etihad in hun loyaliteitsprogramma nog een aantal andere veranderingen aan voor Gold en Platinum leden. Zo profiteren Platinum leden altijd van gratis wifi, terwijl Gold leden 75% korting krijgen op de wifi. Ook krijgen Gold en Platinum leden een gratis chauffeur service in Abu Dhabi (enkele reis) op award tickets. Dit was voorhen niet het geval. Verder krijgen Platinum leden toegang tot een exclusief call center.

etihad guest, chauffeur service, etihad
Etihad Guest chauffeur service.

Conclusie

Het is erg fijn dat Etihad Guest miles niet meer vervallen zolang er activiteit is op je account. Dat miles voorheen slechts 18 maanden geldig waren, zelfs met activiteit op je account, vond ik zelf niet klantvriendelijk en niet in een loyaliteitsprogramma passen. Loyaliteit moet beloond worden en daar is Etihad zich nu dus ook bewust van. Wanneer deze veranderingen ingaan is nog niet bekend.

Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen met Etihad Guest miles? Eerder schreef ik al een volledige handleiding over het Etihad Guest programma.

Beeldmateriaal: Etihad Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *