Emirates bestelt 50 Airbus A350 toestellen

Emirates tekent nieuwe contracten bij Airbus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates heeft bij Airbus een bestelling geplaatst van vijftig extra A350-900 XWB toestellen. Dat maakte de maatschappij maandag bekend tijdens de Dubai Air Show. Met de order is zestien miljard dollar gemoeid. De grootste maatschappij ter wereld  vliegt op dit moment alleen nog met Airbus A380’s en Boeing 777-300ER’s, maar daar komt in de toekomst dus verandering in.

bestelling, a350

De A350 moet in 2023 voor Emirates gaan vliegen, naast de Airbus A380 en Boeing 777. De totale levering van de A350 toestellen zal echter tot 2028 duren. Ook verwacht de maatschappij dat er in de toekomst zal worden gevlogen met Boeing 777X toestellen. De nieuwe toestellen zullen beschikking over de nieuwste technologie en een premium economy class.

Geen A330NEO toestellen voor Emirates

De vijftig A350 toestellen komen in plaats van de veertig Airbus A330neo toestellen waar de maatschappij het in februari over had. De handtekeningen voor deze bestelling moesten nog worden gezet. Na een grondige analyse van verschillende vliegtuigen heeft de maatschappij besloten om voor de A350 te gaan. “De A350 geeft ons operationele flexibiliteit, qua capaciteit, inzet en bereik”, vertelt Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter van Emirates.

Beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *