United start met Bombardier CRJ-550

United CRJ-550 (Bron: United)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United is gestart met het vliegen met de nieuwe Bombardier CRJ-550. De Amerikaanse airline zet het toestel met 50 zitplaatsen vooral in op short haul vluchten. De Bombardier is van alle gebruikelijke gemakken voorzien en biedt vooral veel ruimte. Ook bijzonder is de bar met drankjes en snacks voor United First passagiers. Dit is echter niet het enige dat dit toestel speciaal maakt. Het feit dat het toestel slechts 5o zitplaatsen heeft komt voort uit een afspraak die de airline heeft met de piloten. Met deze specifieke configuratie van dit vliegtuig komt United daar onderuit.

United piloten

De ruimte in een vliegtuig is beperkt. Daarom worden er berekeningen gemaakt welke configuratie het meeste oplevert, rekeninghoudend met de doelgroepen van de airline. Zo zal de ene airline meer business class stoelen bieden, terwijl de andere juist investeert in de Premium Economy cabine. Voor veel airline betekent dit in de praktijk dat de Economy de hoofdmoot is. Er zijn echter ook airline die Business class only vluchten aanbieden.

United heeft, net als veel andere airlines, afspraken gemaakt met diverse vakbonden over de toekomst. Air France en KLM hebben dat ook in Frankrijk en Nederland. Een voorbeeld van zo’n afspraak in Nederland is de personele bezetting in de KLM toestellen.

United heeft diverse afspraken met piloten gemaakt. Onder andere over het aantal toestellen met een bepaalde capaciteit. United Express is beperkt tot het vliegen met 255 vliegtuigen met een capaciteit van 51-76 passagiers. Deze limiet geldt echter niet voor vliegtuigen van 50 stoelen of minder. Daarom heeft United ervoor gekozen om de vliegtuigen te configureren met 50 stoelen. Zo komt de maatschappij onder de afspraak met de piluten uit en kan het dus meer toestellen inzetten.

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)
United heeft afspraken gemaakt met piloten over het aantal toestellen in de vloot (Bron: United)

CRJ-550 cabine

United zet de CRJ-550 nog niet vanaf alle luchthavens in de VS in. Nu zijn vluchten vanaf bijvoorbeeld Chicago O’Hare al te boeken. Maar binnenkort zal dit ook mogelijk zijn vanuit New York Newark en Washington Dulles. In de cabine zijn United First, Economy Plus en Economy te vinden. Hieronder zie je de stoelindeling zoals United deze op haar website heeft gepubliceerd.

Stoelindeling CRJ-550 van United (Bron: United)
Stoelindeling CRJ-550 van United (Bron: United)

United First is eigenlijk het Business Class project van de airline op binnenlandse vluchten. Deze cabine is uiteraard ruimter dan Economy en kent meer privacy. De indeling is 2-1 tegenover 2-2 in Economy. In de First Class cabine is een speciale bar ingericht met drankjes en snacks, exclusief voor deze passagiers. Je hoeft daarvoor dus niet meer in de A380 van Emirates te vliegen. De toestellen zijn verder voorzien van wifi. Hieronder een indruk van de cabine.

Deze diashow vereist JavaScript.

United maakte onderstaande beelden van de nieuwe Bombardier CRJ-550.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *