Cathay Pacific Business Class retour met 85,000 Asia Miles

cathay pacific, Asia miles, amex, business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is mogelijk om een retour van Europa naar Hong Kong te boeken in Cathay Pacific business class voor slechts 85.000 Asia Miles, het frequent flyer programma van Cathay Pacific. De routeregels van dit programma maken het namelijk mogelijk om een stopover in te bouwen op een one-way award ticket. Je kunt dus een enkele reis boeken van bijvoorbeeld Brussel naar Hong Kong (stopover) om vervolgens terug te vliegen op bijvoorbeeld Manchester.

asia miles

Als je het screenshot hierboven goed bekijkt, kun je zien dat de eerste vlucht op 17 oktober van Brussel naar Hong Kong is en de tweede vlucht op 22 oktober van Hong Kong naar Manchester.

In onderstaande tabel kun je vervolgens zien dat een one-way Ultra-Long business class award ticket 85,000 Asia Miles kost. Dat betekent dat je slechts 42.500 miles kwijt bent voor elke richting!

Asia Miles vs British Airways Executive Club

Asia Miles is American Express transfer partner met een 5:4 ratio, wat inhoudt dat je 4 Asia Miles krijgt voor elke 5 punten die je overzet. British Airways is ook een transfer partner met een 5:4 ratio, maar voor een enkele reis in business class van Europa naar Hong Kong ben je 92.750 avios kwijt, en 185,500 voor een retour!

Om 85,000 Asia Miles voor een retourtje Hong Kong te betalen, moeten vertrek- en aankomstluchthaven wel in een ander land beginnen. Het is goed om te weten om niet in het Verenigd Koninkrijk te starten, om de hoge belastingen en toeslagen te ontwijken. Een vlucht van Brussel naar Hong Kong (stopover) om vervolgens weer terug te vliegen op bijvoorbeeld Manchester levert geen problemen op.

Asia Miles laat het dus niet toe om te vertrekken en aan te komen in hetzelfde land op een one-way award, maar elke bestemming in een naburig land is geen probleem. Zürich, Frankfurt of Parijs zou dus ook kunnen, mocht je bijvoorbeeld geen beschikbaarheid vinden op jouw gewenste bestemming. Bovenop de 85,000 Asia Miles betaal je ook de belastingen en toeslagen. Deze liggen ongeveer tussen de € 175,- en € 225,-. Deze toeslagen komen aardig overeen met wat ITA Matrix weergeeft.

Conclusie

85,000 Asia Miles plus een paar honderd euro aan belastingen en toeslagen is erg aantrekkelijk voor een business class ticket met Cathay Pacific van Europa naar Hong Kong. De routeregels van dit programma zijn wel heel erg aantrekkelijk, waardoor je mooie retourvluchten kunt boeken voor een aantrekkelijk aantal miles.

Dit artikel van is vertaald en komt van InsideFlyer UK

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *