TAP Status Match (Star Alliance) – o.a. met Flying Blue

Airbus A340 van TAP Air Portugal (Bron: TAP Air Portugal)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

TAP Miles&Go heeft nu een status match promotie, waardoor je een match kunt aanvragen naar Star Alliance Silver of Gold. Met deze status krijg je bijvoorbeeld extra miles, gratis stoelreservering, priority boarding of lounge toegang (alleen voor Gold).

TAP Miles&Go Star Alliance status match

Je kunt deze match aanvragen als je na 1 januari 2020 lid bent geworden van Miles & Go. Ook als je nog geen lid bent kun je in aanmerking komen voor deze promotie. Je moet je dan eerst registreren en dat kan bijvoorbeeld hier. Op die pagina vind je ook alle voorwaarden van deze promotie.

Na registratie stuur je een kopie op van je loyaliteitskaart met de elite status bij een deelnemend loyaliteitsprogramma. Daarop moet dan wel de naam, kaartnummer, verloopdatum en status zichtbaar zijn. Deze kun je vervolgens naar [email protected] mailen. Als je een nieuw lid bent kun je dit direct uploaden en hoef je het niet op te sturen.

In deze tabel kun je exact zien met welke loyaliteitsprogramma’s en statusniveaus je de match kunt aanvragen. Heb je Flying Blue Silver, dan kun je een match aanvragen naar Star Alliance Silver. Heb je een Flying Blue Gold of Platinum status, dan kun je een match aanvragen naar Star Alliance Gold.

Andere in aanmerking komende loyaliteitsprogramma’s zijn bijvoorbeeld British Airways, Etihad, American Airlines of Qatar Airways. Deze laatste luchtvaartmaatschappij had de afgelopen periode ook een status match, waardoor je deze wellicht makkelijk kunt matchen met Star Alliance. Op die manier heb je een status binnen oneworld en Star Alliance.

TAP Miles & Go status match

Status match goedgekeurd, wat nu?

Is je status match goedgekeurd, dan moet je binnen 10 dagen één van de volgende acties ondernemen:

  • Je inschrijven voor Club TAP Miles & Go. Deelname kost minimaal €99,-
  • TAP Miles & Go punten kopen. Je kunt bijvoorbeeld 2.000 punten kopen voor €70

Binnen 15 dagen ontvang je vervolgens bericht dat de match volledig is afgerond. Dit is één jaar geldig en binnen dat jaar kun je het op deze manier verlengen:

  • Silver status: verzamel 10.000 status miles en vlieg minimaal twee vluchten met TAP
  • Gold status: verzamel 25.000 status miles en vlieg minimaal vier vluchten met TAP

Het is voor het eerste jaar dus niet nodig om een vlucht te maken, dat is alleen noodzakelijk voor de verlenging. Ook krijg je bij de Gold status van TAP de mogelijk om iemand anders ook een Gold status te geven. Officieel is dit geen onderdeel van de status match, maar bij de vorige status match promotie van TAP was dit wel mogelijk. Je kunt dus geluk hebben dat dit wel werkt en dan heb je een Star Alliance status voor twee personen voor €70.

Mocht je nog vragen hebben over deze status match promotie of de voordelen hiervan, dan kun je terecht op ons forum. Ook kun je de vragen onder dit artikel stellen.

TAP

Afbeeldingen ©TAP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *