De American Airlines MD82 ‘Mad Dog’ is terug + Winactie Aviationtag

Aviationtag gemaakt van de MD82 van American Airlines (N-922TW) (Bron: Aviationtag)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor vliegfanaten zal hij als muziek in de oren klinken: de McDonnell Douglas uit de vorige eeuw. De MD82 van American Airlines stond ook wel bekend als de ‘Mad Dog’. In de jaren ‘80 en ‘90 was dit toestel enorm populair bij onder meer American Airlines. Vanaf 2003 zijn veel Mad Dogs met pensioen gestuurd. Vorig jaar maakt AA de laatste MD82 vlucht. In samenwerking met Aviationtag krijgt dit vliegtuig nu wel een hele bijzondere comeback. Bij InsideFlyer maak jij kans op zo’n speciale AA Aviationtag!

American Airlines

De MD80 en de nieuwere variant MD82 maakte een groot deel van de vloot uit bij American Airlines. Op het hoogtepunt vloog AA met eenderde van alle MD80 toestellen in de wereld. In eerste instantie startte AA met 260 Mad Dogs. Waarna er na de overname van Trans World Airlines nog eens 103 bijkwamen. De Mad Dog was vooral populair om zijn ongewone voorkomen met twee motoren bij de staart. Uiteindelijk zijn alle McDonnell Douglas toestellen van AA uitgefaseerd. Andere airlines als Delta en KLM faseerden ook hun McDonnell Douglas toestellen uit.

Voormalige MD82 van American Airlines (N-922TW) (Bron: Aviationtag)
Voormalige MD82 van American Airlines (N-922TW) (Bron: Aviationtag)

N922TW

Dat de Mad Dog niet terug is in de lucht moge duidelijk zijn. Toch heeft Aviationtag de hand weten te leggen op een gescrapt toestel van dit type. Het gaat om een voormalige American Airlines MD82 met registratie ‘N922TW’ van bouwjaar 1981. Het toestel vloog eerst voor Swissair. Daarna kwam het in de vloot van Trans World Airlines. Uiteindelijk nog American Airlines het toestel over. Het vliegbereik van het toestel is 3.789 kilometer.

Aviationtag + Winactie

Aviationtag maakte zo’n 9.000 limited edition unieke sleutelhangers van de N922TW. In het Duitse Keulen werd de romp van het toestel nauwkeurig bewerkt tot duizenden originele Aviationtags. Op de tag lees je het registratienummer van het toestel, uniek editienummer en toesteltype. Elke tag is uniek en verschilt qua kleur, gewicht en dikte. Omdat elke Aviationtag voorzien is van een uniek nummer kun je je sleutels registreren bij de ‘Lost & Found Service’ van Aviationtag. Bij verlies (en vondst door een ander) worden ze weer netjes thuisgestuurd.

Winactie: InsideFlyer geeft een unieke Aviationtag weg aan een trouwe lezer! Schrijf je hier gratis in om kans te maken.

Aviationtag (in verpakking) gemaakt van de MD82 van American Airlines (N-922TW) (Bron: Aviationtag)
Aviationtag (in verpakking) gemaakt van de MD82 van American Airlines (N-922TW) (Bron: Aviationtag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *