KLM open gaat dit jaar niet door

99e editie KLM Open – 13 t/m 16 september 2018

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege het Coronavirus gaat het KLM Open niet door. Dit golftornooi zou van 17 tot en met 20 september 2020 gespeeld worden op Bernadus Golf in Cromvoirt. Dit zou de eerste editie worden op deze nieuwe locatie in Brabant. De golfbaan is ontworpen door Kyle Phillips. In Nederland heeft hij ook de Lage Vuursche ontworpen.

KLM Open gaat niet door

Door de maatregelen die getroffen zijn in verband met het Coronavirus, is er geen vergunning verstrekt door de overheid. Deze maatregelen sluiten namelijk niet genoeg aan bij de specifieke eigenschappen en publieksbewegingen van en bij het golftournooi.

Toernooidirecteur Daan Slooter vindt het jammer dat het dit jaar niet doorgaat:

Ondanks de versoepelde maatregelen moesten er zo veel aanpassingen worden gedaan om aan de RIVM-richtlijnen te kunnen voldoen, dat het binnen de nog beschikbare tijd en de gewenste ambitie, een onmogelijke opgave was om een aangepast KLM Open te organiseren. Het is spijtig dat we de Nederlandse golfliefhebbers het sportieve hoogtepunt van de golfkalender dit jaar niet kunnen bieden, maar in het licht van wat er nu wereldwijd speelt, is het KLM Open ook niet het allerbelangrijkste.

Het golftournooi kan volgend jaar hopelijk wel doorgaan en is dan editie nummer 101. Het blijft onderdeel uitmaken van de European Tour zal dan voor het het eerst georganiseerd worden op Bernadus Golf.

KLM Open

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *