Locatie KLM Open 2020 bekend3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit jaar vond de 99ste editie van het iconische KLM Open plaats op golfbaan The Dutch in Spijk. Eerder werd al bekend dat de 100ste editie gehouden zal worden bij The International nabij Amsterdam. Deze editie zal mede in het teken staan van het 100-jarige bestaan van KLM. Deze week werd ook al bekend gemaakt waar het Nederlandse golfevent in 2020 georganiseerd zal worden.

KLM Open 2020

Hét internationale golftoernooi van Nederland wordt dus in 2020 niet nogmaals gespeeld bij The International in Amsterdam. Voor 2020, 2021 en 2022 zal de wedstrijd gespeeld worden op het gloednieuwe Bernardus Golf in Cromvoirt. Deze 18 holes golfbaan even ten zuiden van Den Bosch is een ideale plek voor het prestigieuze golftoernooi. Ondernemer Robert van der Wallen, bekend van BrandLoyalty, liet het ontwerp voor de baan maken door de gerenommeerde Amerikaanse golfbaanarchitect Kyle Philips. Hij heeft in Nederland ook de Lage Vuursche ontworpen.

Van der Wallen verkocht enkele jaren terug zijn internationale bedrijf voor naar schatting 950 miljoen euro. Zo’n 50 miljoen euro daarvan zou geïnvesteerd zijn in de nieuwe golfbaan in Cromvoirt. De baan werd op 10 september dit jaar geopend. De naam Bernardus is gekozen omdat de ondernemer 50% van de aandelen van de Bernardus wijngaarden in Californië in zijn bezit heeft. Het KLM Open zal naar alle waarschijnlijk dan ook deze wijnen schenken.

Joost Luiten

De Nederlandse topgolfer Joost Luiten is blij met de nieuwe locatie. Luiten moest bij de afgelopen editie helaas verstek laten gaan door een blessure. Komende edities wil hij zeker weer van de partij zijn. Hij tekende tijdens het afgelopen toernooi een verlenging van het sponsorcontract met KLM. Dit betekent dat hij de komende twee editie weer mee zal doen met KLM als sponsor.

Joost Luiten zal de komende twee edities van het KLM Open weer gesponsord worden door KLM
Joost Luiten zal de komende twee edities van het KLM Open weer gesponsord worden door KLM

Tegen de website Golf.nl zei Luiten het volgende over Bernardus Golf:

Bernardus is top, over alles is nagedacht. Een fantastisch clubhuis, een uitdagende 18-holes golfbaan en de beste oefenfaciliteiten van Nederland. Daarnaast is iedereen welkom en is het er gezellig.

Benieuwd naar de nieuwe locatie van het KLM Open 2020? De website Golf.nl nam een kijkje op deze nieuwe golfbaan en schreef er een mooi artikel over.

Frequent Flyers

Traditiegetrouw worden ook de frequent flyers van KLM uitnodigt voor dit event. Je deelnemersniveau van Flying Blue bepaalt hoeveel korting je krijgt op een toegangsticket. Heb je een (Flying Blue) American Express kaart? Dan kun je ook korting krijgen op kaarten. Via American Express heb je toegang tot de Birdies Nest Lounge met een prachtig uitzicht op de golfbaan. KLM biedt genodigde Flying Blue deelnemers het comfort van een geheel verzorgde KLM Flying Blue Lounge met hapjes en drankjes. Uiteraard met het beste uitzicht op de baan. Hoe dit de komende edities er precies uit zal zien is nog niet bekend gemaakt.

Uitzicht vanaf de tribune van de KLM Flying Blue Lounge op The Dutch in Spijk tijdens de 99ste editie van het KLM Open
Uitzicht vanaf de tribune van de KLM Flying Blue Lounge op The Dutch in Spijk tijdens de 99ste editie van het KLM Open

Jet Airways

Eerder maakten we al bekend dat Jet Airways de airline sponsor van het KLM Open zal zijn. De Indiase maatschappij wil de samenwerking met Air France-KLM hiermee versterken. Daarnaast wil het bedrijf India als golfbestemming ook in Nederland bekender maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *