Drukste airport ter wereld voert gezichtsherkenning in2 min leestijd

Delta Award Sale

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Amerikaanse Delta Air Lines staat bekend als een van meest innovatieve bedrijven ter wereld als het om de reisbranche gaat. Zo voerde Delta de mogelijkheid in om je bagage live te volgen. Ook kun je bij de maatschappij al inchecken met je vingerafdruk. Delta komt nu met een nieuwe innovatie: een terminal waarbij de check-in volledig op basis van biometrische gegevens gebeurt. Slimme scanners maken namelijk gebruik van gezichtsherkenning. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

Drukste vliegveld

Het initiatief is opgestart in samenwerking met Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) en de Amerikaanse overheidsinstantie Transportation Security Administration (TSA). Het is niet zonder toeval dat Delta met deze test kiest voor dit vliegveld. De luchthaven van Atlanta is namelijk de drukste ter wereld. Jaarlijks reizen er meer dan 100 miljoen reizigers van, naar en via dit vliegveld. Elke seconde die men kan besparen op het check-in proces is waardevol. Dan vraag je jezelf misschien af hoeveel tijd deze innovaties kunnen besparen?

Biometrische Terminal

Het belangrijkste biometrische gegeven dat wordt gebruikt is het gezicht van de passagier. Na het afgeven van de bagage kan de passagier zich begeven naar de speciale paspoortcontrole. Dit zal altijd worden begeleid door medewerkers van het vliegveld. Je paspoort wordt gescand en het apparaat checkt of je gezicht hiermee overeenkomt middels de techniek van gezichtsherkenning. Als alles goed verloopt gaat het poortje open en kun je doorlopen naar de gate. Of natuurlijk nog even wat eten of drinken in de lounge. Is er geen match of zijn er andere problemen. Dan krijg je hulp van een medewerker.

Reizigers die geen gebruik willen maken van deze nieuwe manier van paspoortcontrole kunnen gebruikmaken van de reguliere paspoortcontrole.

Slimme apparatuur kijkt of er een match is met je gezicht en je reisdocumenten (Bron: Delta)
Slimme apparatuur kijkt of er een match is met je gezicht en je reisdocumenten (Bron: Delta)

Tijdsbesparing

Door gebruik te maken van gezichtsherkenning kan er tot 9 minuten per vlucht bespaart worden. En die 9 minuten zijn zeer kostbaar op ’s wereld drukte luchthaven. Eerder werden al vergelijkbare tests gedaan op de luchthavens van Detroit en New York. Daar waren de resultaten veelbelovend. Als de techniek ook hier goed werkt dan zal de maatschappij dit mogelijk verder doorvoeren in de andere services.

Niet alleen passagiers van Delta profiteren van deze tijdsbesparing. Dit is ook mogelijk voor reizigers van Aeromexico, Air France, KLM en Virgin Atlantic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *