Inchecken bij Delta met je vingerafdruk2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Air Lines heeft de afgelopen tijd flink wat vernieuwingen doorgevoerd om de ervaring van de reizigers verder te optimaliseren. Dat leverde zelfs een nominatie op voor de lijst van meest innovatieve bedrijven volgens Fast Company. Eerder dit jaar kwam Delta bijvoorbeeld met de mogelijkheid om live je bagage te volgen. Nu meldt Delta dat het er voor bepaalde reizigers de mogelijkheid komt om met je vingerafdruk in te checken. Dat zou de formaliteiten op de luchthaven heel wat efficiënter maken. Maar hoe werkt dat dan precies? En voor wie is deze service nu beschikbaar?

Vingerafdruk

De service wordt door het Delta Biometrics programma aangeboden op 50 Amerikaanse luchthavens waar ook een Delta Sky Club gevestigd is. Delta Biometrics werkt met een registratie via CLEAR. Eigenlijk registreer je met CLEAR al je persoonlijke informatie. Bijvoorbeeld  je paspoortnummer, adres en telefoonnummer. Bij aankomst op het vliegveld hoef je dan voor vluchten binnen de VS alleen twee vingers te scannen. Dit is vergelijkbaar met hoe Privium op Schiphol werkt voor de Security check.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft de afgelopen jaren diverse tests gedaan met deze vingerafdruk- en gezichtsherkenning. Daardoor is Delta Biometrics nu ontwikkeld tot een volwaardige service. Volgens Delta zou deze manier van inchecken veel veiliger kunnen zijn dan de huidige wijze van inchecken.

Delta vingerafdrukscanner (Bron: Delta)
Delta vingerafdrukscanner (Bron: Delta)

Deze service is nu alleen beschikbaar voor burgers van de Verenigde Staten. Zij moeten goedgekeurd zijn via CLEAR. In de toekomst wordt dit mogelijk uitgebreid naar internationale deelnemers. Delta Biometrics is gratis. CLEAR is niet voor iedereen gratis. Leden van Delta SkyMiles krijgen wel korting op het lidmaatschap. Voor Diamond Medallion deelnemers is het lidmaatschap gratis. Platinum, Gold en Silver Medallion deelnemers betalen 79 dollar per jaar. Dat geldt ook voor een aantal SkyMiles Credit Card houders. Andere deelnemers betalen 99 dollar per jaar.

(Bron: Delta Air Lines)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *