Flying Blue Promo Awards April 20185 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf vandaag, 1 april 2018, kunnen de nieuwe Flying Blue Promo Awards weer worden geboekt. Ook deze maand zijn er weer bijzonder mooie aanbiedingen te vinden bij Air France en KLM. Met deze aanbiedingen kun je tot wel 50% miles besparen op het reguliere tarief. De nieuwe aanbieding kun je boeken van 1 april t/m 30 april 2018.

Wat is er te boeken?

Deze maand zijn er weer verschillende tarieven te vinden voor Economy, Premium Economy en Business Class tickets. Vluchten worden uitgevoerd door KLM of Air France. Interessant is dat vluchten 3 maanden van tevoren geboekt kunnen worden. Zo heb je nog genoeg tijd om je vlucht goed voor te bereiden. Deze maand zijn er voor de volgende regio’s aanbiedingen:

  • Frankrijk/Europa
  • Caribisch gebied/Indische Oceaan
  • Azië/Midden Oosten
  • Afrika

In de regio’s Centraal en Zuid-Amerika en Noord-Amerika zijn deze maand dus geen aanbiedingen.

Hieronder zal ik enkele mooie aanbiedingen uitwerken.

Regio Europa

Voor de regio Europa zijn er een zestal Economy aanbiedingen. Je krijgt hier maximaal 20% korting. Tarieven liggen deze maand tussen de 6.800 en 10.000 Miles per enkele reis, excl. belasting en toeslagen. Reizen doe je in de periode 1 juni t/m 31 juli 2018. Mocht je een lastminute boeken naar een van de huidige bestemmingen, dan zijn dit vaak nog wel interessante deals, omdat je dan meer ‘waar’ voor je geld krijgt.

Persoonlijk vind ik deze aanbiedingen nooit erg aantrekkelijk omdat je relatief veel betaalt voor een korte vlucht in Economy. Ik zou mijn miles dan liever bewaren voor een Premium of Business Class ticket.

Hieronder een voorbeeld uitgewerkt voor een week naar Algiers (ALG) vanuit Parijs Charles de Gaulle (CDG). Het betreft de week van maandag 11 t/m zaterdag 16 juni 2018. Betaal je met Promo Awards dan kost het je 20.000 Miles + €62,79. Ga je alleen voor de euro’s, dan betaal je in dezelfde periode €159,79 incl. boekingskosten.

Retourtje CDG – Algiers met betaling in euro’s.
Retourtje Amsterdam – Algiers met betaling in Miles.

De overige Promo Awards in Europa zijn als volgt:

Regio Caribisch gebied / Indische Oceaan

Maar liefst 17 verschillende aanbiedingen zijn er in de regio Caribisch gebied & Indische Oceaan tijdens de Flying Blue Promo Awards April 2018. Interessante bestemmingen in deze regio zijn Havana (Economy, Premium of Business Class), Aruba (Economy) of Seychellen (Economy, Premium of Business Class). Tarieven liggen tussen minimaal 15.000 en maximaal 56.250 miles per enkele reis.

De aanbiedingen naar Havana zijn zeer scherp. Je vliegt naar Havana in Cuba voor 30.000 Miles en €188,94 retour in Economy. Je hebt een overstap in Parijs en vliegt met KLM en Air France tussen maandag 11 en zondag 17 juni 2018. Betaal je met alleen euro’s, dan kost het je €669,94.

Naar Havana in Economy vanaf Amsterdam via Parijs.
Naar Havana vanaf Amsterdam via Parijs.

Je kunt ook vanaf Paris Charles de Gaulle vliegen in Business Class, dan betaal je €2.154,09 voor een retour. Helaas heb je op de heenweg een overstap waarbij je moet overnachten op Schiphol. Je vliegt dan wel in WBC met KLM. Met Miles kost je dat 75.000 miles en €380,53. Je vliegt dan tussen 27 juni en terug op 4 juli 2018.

Naar Havana in Business Class vanuit Parijs, betaald met Miles.
Naar Havana in vanuit Parijs, betaald met euro’s.

Een andere interessante aanbieding is naar Aruba met KLM. Voor 18.750 Miles enkele reis vlieg je in Economy van Schiphol naar deze bestemming. Hieronder zie je dat wanneer je met Miles betaalt het een stuk voordeliger is!

Retourtje Havana betaald met Miles.

De overige Promo Awards in de Cariben en Indische Oceaan zie je hieronder. Let goed op de reisdata! Deze zijn voor Aruba, Bonaire, Curaçao, Fort-De-France, Saint-Denis De La Reunion, Antananarivo, Point-A-Pitre van 1 juni t/m 30 juni 2018. Voor de overige bestemmingen is de periode waarin je kunt reizen van 1 juni t/m 31 juli 2018.

Regio Afrika

Deze maand kun je met de Flying Blue Promo Awards naar maar liefst 7 verschillende bestemmingen in Afrika. Wat dacht je van Beiroet of Riyad, beiden in Premium Economy. Ook zijn er nog vele andere interessante bestemmingen waar je tussen 1 juni t/m 31 juli 2018 naar toe kunt vliegen.

Hieronder heb ik een voorbeeld uitgewerkt naar Riad in Saudi-Arabië. Wil je met Miles betalen, dan kost je dat 40.000 Miles en €249,61. Je vliegt dan in Premium Economy. Heb je niet genoeg Miles? Of wil je liever met euro’s betalen, dan kost het je €1.228,61.

Regio Azië/Midden Oosten

Deze maand zijn er vier aanbiedingen richting Azië. Allenmaal in Premium Economy met Air France. Een mooi product, maar voor veel Miles. Je betaalt tussen de 40.000 Miles en 60.000 Miles voor een enkele reis. Reizen doe je in de periode van 1 juni 2018 t/m 31 juli 2018.

De enige interessantste aanbieding in deze regio is wellicht Singapore. Je kunt vanaf Amsterdam via Parijs vliegen in het Premium product van Air France. Je vliegt voor 80.000 Miles en €289,70. Wil je je Miles nog even bewaren? Dan kost je het €1.423,70. Een groot verschil dus!

Onvoldoende Miles op je Flying Blue Account?

Wil je graag naar Havana of Singapore? En wil je deze graag betalen met je Miles, maar heb je er te weinig, dan is dat natuurlijk heel jammer!

Om gemakkelijk en vlot Miles bij elkaar te sparen kun je de Flying Blue American Express kaart aanvragen. Deze heb je in Silver, Gold en Platinum. Afhankelijk van de kaart die je kiest verdien je een sign up bonus. Deze bonus kan oplopen tot 20.000 miles, dat is al snel een retour in Europa, en een enkele reis naar Aruba of Curaçao deze maand. Hier kun je meer lezen over de ervaringen met zo’n kaart.

Ook in de maand april zijn er weer enkele interessante bestemmingen tegen mooie tarieven. Persoonlijk vind ik Havana scherp geprijsd, maar ook Curaçao, Bonaire of Aruba zijn de moeite waard. Wil je iets luxer reizen, dan is Singapore in Premium Economy of Havana in Business Class met KLM zeker interessant! Zit er iets voor jou tussen? Boeken doe je momenteel via deze website.

 

Foto’s: flyingblue.com, klm.com, airfrance.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *