Live bagage volgen bij Delta

Live bagage volgen bij Delta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er is niets zo vervelend als na een lange vlucht erachter komen dat je bagage niet is meegekomen naar je bestemming. Al in 2016 introduceerde Delta het volgen van je bagage. Dat kan door het labelnummer in te vullen in de app. Je ziet dan ongeveer waar je bagage is. Wanneer je bagage bijvoorbeeld in het vliegtuig aankwam, kreeg je in de app een push melding dat je bagage is aangekomen in het vliegtuig.

Volgen

Erg handig dus, en een kleine moeite om in de app je bagagelabelnummer in te voeren. Nu gebeurt het nog dat de bagage afhandelaars handmatig je labels scannen zodra ze het vliegtuig in gaan. Je krijgt op dat moment een push-melding dat je bagage in het vliegtuig zit.

Track My Bags – Delta-app

Het kan echter nog handiger. In de bagagelabels wordt de RFID-technologie (Radio Frequency Identification) verwerkt. Met deze technologie kan de locatie worden bepaald aan de hand van radiogolven. 84 vliegvelden in de Verenigde Staten moesten gereed gemaakt worden. Er kwamen namelijk sensoren langs de bagagebanden. Deze sensoren kunnen ‘horen’ het signaal van je bagagelabel met ingebouwde RFID-technologie. Met deze technologie kan je zelfs zelf live zien waar jouw bagage is.

RFID-Technologie in bagagelabel

Ook wordt er gebruik gemaakt van een rood-groen lichten systeem. Zodra een stuk bagage op de verkeerde band komt, stopt de band en kan bagage-afhandelaar het bagagestuk op de goede band leggen. In dit filmpje kun je zien hoe dat werkt.

Londen, Amsterdam en Parijs

Delta heeft verschillende testen gedaan, waaruit bleek dat in 99,9% van de gevallen de bagage real-live te volgen is. Wel zo handig natuurlijk als je met een nieuwe systeem komt op je passagiers meer inzicht te geven in hun reis.Met de nieuwe technologie kun je op een kaart de exacte locatie zien van je bagage.

Met de Delta-app zou je de bagage op vluchten tussen Londen Heathrow (LHR) en luchthavens in de Verenigde Staten nu live moeten kunnen volgen. Ergens dit jaar zal de service verder uitgebreid worden op andere hubs in Europa. Denk hierbij aan luchthavens als Amsterdam Schiphol (AMS) en Paris Charles de Gaulle (CDG).

 

Goed, de service verandert niet enorm veel. Van bagage volgen naar bagage real-time volgen. Een leuke service. Het kan prettig zijn dat je voordat het vliegtuig vertrekt nog even iemand kan attenderen dat je bagage er niet is. Ik ben benieuwd of iemand de huidige labelnummers al wel eens heeft ingevoerd, en hoe de nieuwe service zal bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *