Sneak Preview nieuwe duurzame pier Schiphol

Bron: Schiphol.nl

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol bereidt de afgelopen maanden de bouw van een nieuwe pier voor. De bouw van deze nieuwe pier zal binnenkort beginnen. Er werkte een team van ruim 100 mensen aan het ontwerp dat in het teken staat van diverse duurzame initiatieven. Je kunt nu alvast van een digitale sneak preview genieten van de grootste Schiphol pier tot nu toe!

Wat kun je verwachten?

Een Spartaanse inrichting verwachten we al lang niet meer in vliegvelden. En op die verwachting is de nieuwbouw ook ontworpen. Er is gedacht aan diverse soorten reizigers. Natuurlijk de Leisure reiziger, maar ook de zakelijke reiziger komt aan bod met speciale tafel om nog even snel aan te werken voor vertrek.

De nieuwe pier wordt flink groter dan we nu gewend zijn. Met zijn 55.000 vierkante meter is de nieuwe pier ruim twee keer zo groot als de huidige B-pier. Er wordt ook een nieuwe Terminal gebouwd. Maar dit duurt nog tot zeker 2023. Eerder schreef Goffe al over de verbouwing van Vertrekhal 1.

Duurzaamheid Pier

Bij Schiphol staat duurzaamheid hoog in het vaandel, aldus het bedrijf. Ook hier is rekening mee gehouden bij de nieuwe bouw. Niet alleen kunnen we veel groene planten verwachten, maar ook gebruik van hergebruikte en andere duurzame bouwmaterialen. Ook wordt er 5.000 vierkante meter aan zonnepanelen voorzien en zullen de toiletten doorgespoeld worden met regenwater. Met deze en andere maatregelen probeert Schiphol te voldoen aan de LEED-standaard: Leadership in Energy and Environmental Design. Deze standaard bepaalt voor elke soort gebouw hoe duurzaam het is.

Plannen

Deze plannen passen in een aantal maatregelen die Schiphol neemt om de pieken beter op te kunnen vangen. Ook is er aandacht voor een verbeterde parkeerinfrastructuur en een verbetering van het openbaar vervoer. Het ontwerp voor de nieuwe pier was in 2017 afgerond. De bouw staat gepland voor 2018 en de oplevering in 2019.

Kijk hier voor een impressie van nieuwe gebouwen.

(Beeld: www.schiphol.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *