Schiphol start met verbouwing vertrekhal 1

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol breidt de capaciteit uit. Vertrekhal 1 krijgt net als vertrekhal 2 ook een tussenverdieping, waar de security zich zal bevinden. Nog deze maand wordt er gestart met de verbouwingen. Ook het bijbehorende winkel- en horecagebied wordt onder handen genomen. De uitbreiding is nodig, omdat het aantal passagiers binnen de Schengenzone drastisch toeneemt. Een deel van de verbouwingen, waaronder het security-gebied, moet in 2020 af zijn.

schiphol, vertrekhal, uitbreiding, verbouwing, capaciteit
Net als vertrekhal 2 krijgt vertrekhal 1 ook een tussenverdieping.

Meer capaciteit

Door de ruimte slimmer in te delen vergroot Schiphol de capaciteit. De uitbreiding moet zorgen voor minder lange wachtrijen bij de security. Er moet een vlotte doorstroom ontstaan. De security wordt naar een zogenaamde mezzanine verplaatst. Door het ontstaan van deze tussenverdieping ontstaat er meer ruimte om het check-in gedeelte uit te breiden. Op airside komen er meer winkels en horecagelegenheden.

Eind deze maand beginnen de eerste werkzaamheden al. Medio 2020 moeten de tussenverdieping en de security poortjes in gebruik worden genomen. Als laatste volgt het loungegebied dat in 2022 af moet zijn. In 2023 wordt ten slotte het hele project opgeleverd. De tijdelijke vertrekhal die vorig jaar in gebruik werd genomen, zal eind 2019 weer verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *