Review: Japan Airlines Boeing 777 Economy Class Tokyo-Bangkok

Japan Airlines, haneda, boeing 777, bangkok, economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Japan Airlines biedt een prima product aan in business class. Zeker de SkySuite II stoelen bieden veel ruimte en de service van de crew is werkelijk excellent. Maar ook in economy class was ik onder de indruk van Japan Airlines. Tijdens mijn terugreis vanuit Japan vloog ik in economy class van Tokyo-Haneda naar Bangkok op een Boeing 777-200ER.

Dit is het laatste artikel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in mei 2016 heb gemaakt. Wil je weten hoe ik precies mijn vluchten heb geboekt? Lees dan hier de trip introductie van deze reis.

De luchthaven

Tokyo-Haneda is een van de grootste luchthavens ter wereld. In 2016 verwerkte de luchthaven bijna 80 miljoen passagiers en behaalde daarmee de vijfde plaats op de wereldranglijst. Tokyo-Haneda kent drie terminals, waarvan twee voor binnenlandse vluchten en een voor Internationale vluchten.

Na een middagje sightseeing in het drukke maar mooie Tokyo, nam ik de metro naar de luchthaven en stapte uit bij de internationale terminal. Bijna elke grote luchthaven in Japan biedt toegang tot een panoramaterras. Ik kon het niet laten om even naar boven te lopen om te kijken wat voor soort vliegtuigen er allemaal stonden.

Check-in

Even later liep ik naar de incheckbalie van Japan Airlines en daar was ik dankzij mijn Oneworld Sapphire pasje snel aan de beurt. Zoals ik dat gewend ben in Japan werd mijn paspoort keurig met twee handen aangenomen. De check-in medewerker liet me weten dat ik voor ongeveer € 100,- kon upgraden naar Premium Economy. Ik wist dat dit geen grote meerwaarde zou hebben. Je krijgt dezelfde maaltijden als in economy, maar je krijgt wel een betere stoel met meer beenruimte. Ik had echter van te voren al een stoel met meer beenruimte in economy gereserveerd, dus ging ik niet in op dit aanbod.

Even later kreeg ik mijn boarding pass. Meestal krijg je ook een voucher voor de lounge, maar bij Japan Airlines staat de loungetoegang direct vermeld op de boarding pass, erg handig.

Japan airlines, boarding pass, lounge
Bij Japan Airlines staat de loungetoegang direct vermeld op de boarding pass.

Lounge

Na de paspoortcontrole en de security zocht ik de Japan Airlines Sakura Lounge op. Alle lounges bevinden zich op de bovenste verdieping. Dit was een van de betere lounge waar ik ben geweest. Mijn vlucht vertrok pas om 00:10, dus ik had nog wel een paar uur om me hier te vermaken.

De indeling van de lounge ziet er keurig uit. Er is een buffetgedeelte met voldoende zitplaatsen. Verderop is er nog een gedeelte met meer comfortabele stoelen. Er zijn douches aanwezig en de service is er uitstekend. Naast de Sakura Lounge is er nog een andere Japan Airlines Lounge aanwezig op Haneda. Deze lounge is wat uitgebreider en biedt naast een uitgebreid buffet ook veel zitgelegenheid. Ook zijn er gratis massagestoelen aanwezig.

Japan airlines, lounge, haneda
Zitgedeelte in de lounge.

Boarding

Na een aangenaam verblijf in de lounge, liep ik naar gate 114 om te boarden voor mijn vlucht met Japan Airlines naar Bangkok. Mijn vlucht werd uitgevoerd door een Boeing 777-200ER en dit toestel heeft een vrij oud interieur met oude in-flight entertainment schermpjes. Ik had stoel 23K met veel beenruimte en bij het raam.

Japan Airlines, haneda, boeing 777, bangkok, economy
Stoel 23K biedt veel beenruimte.

Op mijn stoel vond ik een kussen met deken, een flesje water en een koptelefoon. Het was een vrij drukke vlucht naar Bangkok. Het toestel zat bijna helemaal vol. Ook de stoel naast mij was bezet. Gelukkig had ik ondanks dat behoorlijk veel ruimte. Zeker over de beenruimte kon ik niet klagen. Voor deze vlucht had ik een behoorlijk aantal vluchten gehad in business class en dan is economy wel weer even wennen.

economy, Boeing 777, Japan airlines, Tokyo, Bangkok
Veel beenruimte in economy.

Eten en drinken

Even na middernacht vertrokken we op tijd vanaf Haneda richting Bangkok. De crew kwam al aardig snel langs met de immigratieformulieren voor Thailand. Japan Airlines deelde op deze vlucht ook warme doekjes uit, en dat in economy! Even later zou er een lichte maaltijd worden geserveerd. Dit bestond uit een lichte snack met een drankje, ik ging voor een biertje. Het ontbijt zou veel uitgebreider zijn.

Japan Airlines, snacks, tokyo, bangkok
Snacks net na het opstijgen.

Daarna duurde het niet lang voordat de lichten uitgingen en ik als een blok in slaap viel. Ik had een zeer aangename nachtrust na een dagje sightseeing in Tokyo. En voor een economy class vlucht had ik behoorlijk veel beenruimte. Ik werd pas weer wakker toen de lichten aangingen en de crew langskwam met het ontbijt. Ik had behoorlijk veel dorst gekregen en vroeg daarom om zowel een koffie als een jus d’orange, dat was natuurlijk geen probleem en met een glimlach werd het bij me geserveerd. Het ontbijt zag er zeer goed uit voor een vlucht in economy. Alles zat in mooie bakjes en ook zat er echt bestek bij.

ontbijt, Japan airlines, Boeing 777, Bangkok, Tokyo
Een zeer goed ontbijt voor een vlucht in economy.

Het ontbijt met ei, brood en vers fruit smaakte zeer goed. Ongeveer een half uur voor de landing vulde ik mijn immigratieformulier voor Thailand in en even later stond ik in de moderne terminal van Suvarnabhumi International Airport.

Conclusie

Japan Airlines biedt een prima product aan in economy op de Boeing 777-200ER. Het interieur met oude IFE schermpjes mag er dan misschien wat oud uitzien, de stoelen zitten lekker. Ook over het soft product ben ik behoorlijk te spreken. De snack na middernacht was wat magertjes, maar het ontbijt was zeker niet slecht voor een vlucht in economy. Ook de crew was zeer vriendelijk en doet het werk met plezier. In de toekomst kijk ik graag uit naar nog een vlucht met het geweldige Japan Airlines.

Overzicht

Voordelen

- Comfortabele stoelen
- Vriendelijke crew
- Zeer goed ontbijt

Nadelen

- Gedateerd interieur

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Japan Airlines biedt een prima product aan in economy op de Boeing 777-200ER. Het interieur met oude IFE schermpjes mag er dan misschien wat oud uitzien, de stoelen zitten lekker. Ook over het soft product ben ik behoorlijk te spreken. De snack na middernacht was wat magertjes, maar het ontbijt was zeker niet slecht voor een vlucht in economy. Ook de crew was zeer vriendelijk en doet het werk met plezier.

3.7

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *