Gratis messaging en nieuwe wifi pakketten bij Air France

air france klm dochter

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft een nieuwe dienst aangekondigd voor Gogo inflight internet: Air France Connect. Met deze service kunnen passagiers voortaan kiezen uit drie pakketten om van wifi in het vliegtuig gebruik te maken. De opties zijn: een gratis “Message” pas; passagiers kunnen met deze optie kosteloos gebruik maken van Whatsapp, iMessage, Facebook Messenger en Wechat. Ook de Air France website en app zijn te bereiken zodat passagiers hun reis kunnen bekijken of aanpassen. Dit is een erg klantvriendelijke maatregel, afgekeken van partner Delta.

Dan is er de “Surf” pas waarmee je kan browsen en emailen. De prijs is afhankelijk van de vluchtduur; €3 voor shorthaul en €5 voor mediumhaul voor de gehele vluchtduur. Op longhaul vluchten heb je de optie voor één uur internet voor €8 of 2700 Flying Blue miles, of €18 of 6000 miles voor de gehele vluchtduur. Deze prijzen zijn erg schappelijk. Zeker omdat er nu geen datalimiet is.

Als laatste is er de “Stream” pas, alleen op longhaul vluchten. Voor €30 of 10.000 Flying Blue miles kan je streamen of downloaden. Je krijgt dus eigenlijk een Surf pas met sneller internet. Het is natuurlijk wel afwachten hoe de snelheidsprestaties uitpakken.

Air france entertainment
Je kan straks ook gewoon Youtube of Netflix kijken aan boord

Air France wil Connect geleidelijk uitbreiden met andere features, zoals gratis streamen van entertainment op de eigen apparaten en inflight shopping.

Betalen

Om gebruik te maken van de wifi, op vliegtuigen die hiermee zijn uitgerust, kunnen passagiers in het vliegtuig verbinding maken met het AirFranceCONNECT netwerk. Vervolgens wordt je doorgeleid naar de keuzepagina waar je voor de betaalde opties kunt betalen met creditcard, PayPal of Flying Blue miles.

Eind 2018 zullen 22 longhaul en 8 short- en mediumhaul vliegtuigen wifi hebben. Eind 2020 wil Air France de hele vloot uitgerust hebben met internet.

Laten we hopen dat KLM deze wifi pakketten ook aan gaat bieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *