WiFi op KLM en Air France vluchten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Dreamliner heeft het al, maar vanaf eind 2017 zal ook een groot gedeelte van de rest van de KLM en Air France long-haul vloot worden uitgerust met WiFi. Dit komt voor uit de vandaag getekende partnership overeenkomst met GoGo.

Om precies te zijn zullen vanaf eind 2017 bij Air France 68 AF 777’s en 15 A330’s uitgerust worden, net zoals 29 777’s en 12 A330’s van KLM. De vliegtuigen zullen worden uitgerust met de laatste 2Ku antennes, welke de verbinding met de dichtstbijzijnde satellieten zullen verzorgen. Deze technologie belooft snelheden van 70Mbps. Een dergelijke connectie zou meer dan genoeg  moeten zijn om op normale snelheid te kunnen internetten, emailen en theoretisch gezien zelfs te kunnen Skypen! Helaas zal Gogo die laatste (en andere netwerk slurpers zoals Netflix en Spotify) waarschijnlijk blokkeren.

Ingebouwd gogo systeem om in flight wifi te kunnen ondersteunen op KLM en Air France vluchten
Het Gogo systeem dat in de KLM/Air France vliegtuigen zal worden ingebouwd.

Later dan gepland?

Eerder dit jaar waren er ook al berichten over een mogelijke introductie van wifi op KLM vluchten, al werd daar eerder nog wel gesproken van een volledig uitgeruste vloot in 2017. Gezien de start van het integratie traject nu pas definitief eind 2017 zal beginnen, zal het naar mijn verwachting nog wel tot eind 2018 of zelfs 2019 duren voordat de volledige vloot is geüpdatet.

Gogo verzorgd al ondermeer voor Delta, Ibera, British Airways en American Airlines voor in-flight internet op zowel long-haul als short-haul vluchten. Het is daardoor geen verassing dat KL/AF voor deze partner heeft gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *