Review: Hampton by Hilton Berlin City West

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een reis door Azië van 4 weken was het eind augustus tijd om weer naar te huis te gaan. Zo onvoorspelbaar als de heenreis, was ook de terugreis. In plaats van op Schiphol eindigde mijn reis die dag laat in de avond in Berlin. Een terugvlucht met KLM naar Amsterdam was die dag niet meer mogelijk. Maar een hotel was snel geboekt nabij de luchthaven Tegel: het Hilton by Hampton Berlin City West.

Ligging

De luchthaven Berlijn Tegel (TXL) was totaal het overgestelde van de luchthaven in Doha waar ik vandaan kwam. Eigenlijk amusant, loop je door het aankomst gebouw van Tegel dan waan je je in een museum. Voordeel is wel dat alles overzienbaar is. Zodra je buiten stapt staan er voldoende taxi`s voor de deur. Na een kwartiertje rijden kwam ik aan bij het hotel. Ik had ook met het OV kunnen reizen, maar de taxirit was maar €20 en ik koos daarom voor de snelste manier.

Hampton by Hilton Berlin City West
Hampton by Hilton Berlin City West

Het gebouw staat in een zijstraat van de Kurfürstendamm. Eigenlijk een ideale ligging dus, na een paar minuten lopen sta je in de belangrijkste winkelstraat van Berlijn. Ik ben verder niet buiten het hotel geweest, maar het lijkt een ideaal hotel voor een citytrip.

Check-in

Nu had ik kort na de landing op de luchthaven Tegel voor €64 een kamer geboekt via de Hilton website, maar om onverklaarbare reden kwam de boeking niet meteen door. Dus toen ik bij de receptie aan de beurt was om in te checken en er nog steeds geen bevestigings e-mail was ontvangen, boekte ik nogmaals. Plots kwamen er twee e-mails binnen, een dubbele boeking 🙁
Gelukkig heeft de dame achter de receptie de 2e boeking kunnen annuleren ondanks dat het een niet annuleerbaar tarief was.

Ik heb weliswaar de Diamond status bij Hilton dit jaar, maar veel voordeel heb ik er niet van gehad tijdens mijn overnachting. Is wel logisch want in dit hotel zijn de kamers allemaal gelijk en het onbijt is altijd inclusief. Ik kreeg de keuze tussen een drankje of een paar extra punten, ik koos voor het laatste.

Kamer

Mijn enige wens bij check-in was een rustige kamer, en daar werd aan voldaan. Ik had een zeer rustige kamer aan het einde van de gang met uitzicht op de binnenplaats (de oneven kamernummers). Er zijn ook kamer met uitzicht op de stad, hier loopt er een metrolijn langs het hotel. Dit kan voor meer geluidsoverlast zorgen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De kamer verder was functioneel en schoon, maar niet erg ruim. Ik moest één van mijn koffers op de tafel neerleggen. Het aantal opbergmogelijkheden was een beetje beperkt. Maar goed, voor een nachtje was het prima. Het bed sliep prima, de douche was warm en verder had ik geen wensen.

Hampton by Hilton Berlin City West
Hampton by Hilton Berlin City West

Nu slaap ik vaak in Holiday Inn (express) hotels, dat vergelijkbaar is met Hampton by Hilton maar op de één of andere manier voelt het een Hampton by Hilton beter aan.

Hampton by Hilton Berlin City West
Hampton by Hilton Berlin City West

Het ontbijt aanbod de volgende ochtend was ook prima. Al was het wel erg druk. Maar ik was alleen en had uiteindelijk snel een plekje gevonden. Geen 5-sterren niveau, maar voor deze hotel klasse was het ontbijt zeker acceptabel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het hotel is geopend sinds 2010, maar dat zie je nergens aan af. Alles zag er als nieuw uit. Ik betaalde €64 voor een nacht, wat een zeer acceptabele prijs was.

Overzicht

Publicatie Datum

29 September 2016

Voordelen

-Redelijk nieuw hotel;
-Goede ligging;
-Voor €64 per nacht een prima deal.

Nadelen

-Was druk bij ontbijt, maar kan aan tijdstip liggen;
-Kamer was niet erg ruim, weinig aflegmogelijkheden.

Locatie

Kamer

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Prima hotel voor een citybreak in Berlijn. Gunstige ligging, voor €64 per nacht inclusief ontbijt een goede prijs/kwaliteit verhouding.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *