Extra maatregelen op Schiphol voor gezondheid – mondkapje verplicht1 min leestijd

Deze maatschappijen vliegen niet meer naar Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Steeds meer landen versoepelen reisrestricties en als gevolg daarvan starten airlines over de hele wereld steeds meer vluchten op. Ook Schiphol merkt dat het vliegverkeer weer toeneemt. Vanaf begin juni zijn er zo’n 10.000 reizigers per dag. De verwachting is dat dit de komende weken oploopt naar 40.000. Om ook de komende tijd het groeiende aantal reizigers weer veilig te kunnen vervoeren, neemt de luchthaven verschillende additionele maatregelen.

Mondkapje

Het meest in het oog springend is de verplichting om ook op de luchthaven een mondkapje te dragen. Sommige airlines, zoals KLM, verplichtten dit al aan boord. Schiphol schrijft nu ook het dragen van een mondkapje voor bij het inchecken, security, paspoortcontrole en boarding. Hierbij volgt de luchthaven de richtlijnen van het RIVM, de European Union Aviation Safety Agency (EASA) en het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Naast reizigers zullen ook medewerkers op deze punten een mondkapje gaan dragen.

schiphol-buitenzijde-met-luchtbartbrussee

Andere maatregelen

Naast de vernieuwde mondkapjesplicht moeten reizigers ook een gezondheidsverklaring bij zich dragen. Ook zal Schiphol ‘gezondheidsobservanten’ in gaan zetten. Deze medewerkers lopen door de terminal en ‘ zijn alert op bijvoorbeeld potentiële ziekteverschijnselen bij reizigers en medewerkers.’ Verder wijzen zij passagiers op de hygiënemaatregelen zoals handen wassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *