KLM verplicht mondkapjes, maar is niet de enige luchtvaartmaatschappij2 min leestijd

B787 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 11 mei wordt het verplicht om gezichtsbescherming (mondkapjes) te dragen aan boord van KLM. Dit geldt ook bij het boarden van het vliegtuig. Dit doet de luchtvaartmaatschappij vanwege COVID-19. Het nieuwe beleid volgt de nationale en internationale richtlijnen, maar ook de internationale wet- en regelgeving.

KLM doet dit onder andere omdat social distancing niet altijd gewaarborgd kan worden. Waar dit niet kan, wordt het dragen van gezichtsbescherming geadviseerd of is het zelfs verplicht. Op een aantal routes is het al verplicht om gezichtsbescherming te dragen. Het dragen van gezichtsbescherming zal ook bij Air France verplicht zijn vanaf 11 mei.

KLM verplicht gezichtsbescherming (mondkapjes), is niet de enige luchtvaartmaatschappij

Vooralsnog geldt dat de gezichtsbescherming bij KLM verplicht is tot 31 augustus 2020. Meer details zullen in de loop van deze week gepubliceerd worden door de luchtvaartmaatschappij. Het uitgangspunt is dat de passagiers hun eigen gezichtsbescherming moeten regelen. Vooralsnog is het niet duidelijk wat KLM hierin zal faciliteren.

Naast de verplichte gezichtsbescherming neemt KLM ook andere maatregelen. Daarbij kun je denken aan het blokkeren van stoelen, aangepaste service aan boord, extra hygiëne maatregelen en het screenen of observeren van passagiers.

KLM is niet de enige luchtvaartmaatschappij die gezichtsbescherming of mondkapjes verplicht. Dit is namelijk ook verplicht bij veel andere luchtvaartmaatschappijen, waarbij een deel van de maatschappijen deze mondkapjes ook faciliteert:

Bij de luchtvaartmaatschappijen die de mondkapjes niet faciliteren, is het vaak voldoende om bijvoorbeeld een sjaal te dragen. Ook kun je eenvoudige wegwerpmaskers dragen of zelf een mondmasker fabriceren.

Mocht je binnenkort op reis gaan, dan is het verstandig om contact op te nemen met de partij waar je je reis geboekt hebt. Zij kunnen je meer vertellen over de huidige situatie en of de reis plaats kan vinden. Daarnaast is het ook verstandig om de website van de overheid in de gaten te houden voor het laatste nieuws over het Coronavirus. De actuele reisadviezen per land kun je op Nederland Wereldwijd vinden.

Flying Blue Promo Rewards Mei 2018

 

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Bert zegt

    Bizar en buigen voor het onderbuikgevoel van de massa.
    Zelfs het dragen van FFP2 maskers heeft geen aantoonbaar effect op het besmettingsrisico (voornamelijk omdat het overgrote deel van de dragers niet weet hoe ze het masker moeten dragen/behandelen) en het dragen van een zelf gefabriceerde lap of de eigen shawl is helemaal contraproductief en nutteloos. Hiervan is namelijk wel onomstotelijk aangetoond dat het het risico op besmetting vergroot, ook hier weer voornamelijk door foute omgang ermee en ongewenst gedrag dat er door uitgelokt wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *