KLM breidt Europees netwerk uit: 8 extra bestemmingen

KLM bestelt 21 Embraer 195-E2 Toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf maandag 4 mei zal KLM naar acht bestemmingen vliegen, die tijdelijk waren opgeschort vanwege het Coronavirus. Door deze toevoeging voert de luchtvaartmaatschappij nu 15% van het aantal vluchten uit ten opzichte van de periode voor de uitbraak van COVID-19.

Naast deze Europese bestemmingen vliegt KLM ook naar intercontinentale bestemmingen. Daarvan worden er wel een aanzienlijk deel uitgevoerd met alleen vracht. Hier lees je meer over deze intercontinentale vluchten vanaf Schiphol.

KLM naar acht Europese bestemmingen

Vanaf 4 mei voegt KLM dus weer acht Europese bestemmingen toe aan haar netwerk. Deze vluchten worden één keer per dag uitgevoerd, zeven dagen in de week. Dit zijn de bestemmingen waar de luchtvaartmaatschappij per deze week weer naar toe vliegt:

  • Barcelona
  • Madrid
  • Rome
  • Milaan
  • Budapest
  • Praag
  • Warschau
  • Helsinki

Uiteraard kunnen deze bestemmingen en frequenties veranderen. Daarom is het goed om de laatste status te controleren bij de luchtvaartmaatschappij als je binnenkort reist. Dit kun je gemakkelijk doen met de vluchtstatus checker van KLM.

Deze vluchten worden uitgevoerd met een Embraer 175 of 190. KLM heeft zeventien Embraer 175 toestellen in haar vloot. In deze toestellen is plaats voor maximaal 88 passagiers. De stoelen staan in dit toestel in een 2-2 opstelling. In Economy Class heb je een gemiddelde stoelafstand van 74 cm en in Economy Comfort & Europe Business Class 81 cm.

De Embraer 190 is voorzien van 100 stoelen en van dit toestel heeft KLM er 32 in haar vloot. Ook deze stoelen staan in een 2-2 opstelling, maar deze staan gemiddeld iets verder van elkaar af dan in de kleinere Embraer 175. In Economy Class heb je een gemiddelde stoelafstand van 79 cm (rij 8, 9 en 10 hebben 76 cm beenruimte), en in Economy Comfort & Europe Business Class 84 cm.

Wil je weten waar je het beste kunt zitten in één van deze toestellen? Neem dan een kijkje in de KLM Best Seat Guide. Ook is het mogelijk om virtueel door één van deze toestellen te lopen.

KLM Ticket wijzigen

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *