KLM introduceert vluchtstatus checker

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM introduceert een vluchtstatus checker vanwege het Coronavirus. Hierdoor kun je makkelijk de meest recente informatie over de vluchten raadplegen. Het omvat ook informatie over codeshare vluchten met bijvoorbeeld XiamenAir en Delta Air Lines. De vluchtstatus checker kan je ook helpen bij het aanvragen van een voucher.

KLM introduceert vluchtstatus checker

Je kunt de vluchtstatus checker raadplegen voor vluchten tot 180 dagen terug en 60 dagen vooruit. Het overzicht zal voortdurend worden bijgewerkt en toont recente informatie over de KLM vluchten. De wijzigingen vanwege het Coronavirus zijn ook verwerkt in de vluchtstatus checker.

Via deze link kun je de vertrekkende vluchten raadplegen. Via deze link kun je de informatie over aankomende vluchten raadplegen.

Aangepaste dienstregeling voor KLM en Air France

Op dit moment vliegt de luchtvaartmaatschappij naar 25 intercontinentale bestemmingen en 32 Europese bestemmingen. Volgens de informatie in het boekingssysteem zal KLM de dienstregeling naar vele andere intercontinentale bestemmingen vanaf 4 juli uitbreiden, maar dit kan natuurlijk nog wijzigen. KLM zet daarbij de B777-200ER, B777-300ER, B787-9 en B787-10 in.

Ook Air France zal voorlopig naar een stuk minder bestemmingen vliegen. De luchtvaartmaatschappij zet daarbij de B777-200ER, B777-300ER, B787-9, A350-900 en A319 in naar intercontinentale bestemmingen. Een volledig overzicht van alle bestemmingen en frequenties kun je hier vinden op InsideFlyer.

Vluchtstatus checker en restitutieaanvragen

Je kunt momenteel bij KLM een voucher aanvragen als:

  • Het ticket geboekt is op of voor 21 april 2020
  • De vlucht op of voor 3 juli 2020 vertrekt
  • De vlucht geannuleerd is door de luchtvaartmaatschappij, of als je zelf kiest om niet te reizen

Het is tot 30 september 2020 mogelijk om een voucher aan te vragen. Dit is ook mogelijk als je reisdatum al geweest is. De voucher is niet in te wisselen voor geld, tenzij de luchtvaartmaatschappij de vlucht geannuleerd is. Dit is dan mogelijk vanaf 1 jaar na de uitgiftedatum. De vluchtstatus checker kan je dus helpen om te zien of je vlucht geannuleerd is.

Je hebt alleen de mogelijkheid om de voucher in te wisselen voor geld als je deze pas aanvraagt op het moment nadat de vlucht geannuleerd is. Vraag je de voucher aan terwijl dit niet het geval is en is de vlucht later wel geannuleerd, dan is deze niet inwisselbaar. Meer informatie over het aanvragen en het inwisselen van de KLM vouchers kun je hier vinden op InsideFlyer.

Voor tickets geboekt na 22 april, geldt een nieuw omboekbeleid.

KLM Economy Cabine

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *