Dit doet Schiphol tegen het Coronavirus

schiphol-buitenzijde-met-luchtbartbrussee

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Coronavirus dwingt ons tot draconische maatregelen. Ook vliegvelden doen hun best om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Schiphol maakte al een flinke inkrimping van de operatie bekend, evenals Eindhoven Airport. Recentelijk maakte Schiphol echter bekend nog meer maatregelen te nemen om reizigers to veel mogelijk ruimte te geven.

Schiphol deels op slot

Omdat onze nationale luchthaven nog maar 20% van het normale aantal vliegbeweging verwerkt is een deel van de luchthaven gesloten. De komende periode zal een groot deel van de piers op slot gaan. Aan de gates die niet gebruikt worden staan nu al zo’n 50 vliegtuigen geparkeerd. Daar zullen er nog flink wat bij gaan komen de komende periode. De reguliere richtlijnen voor het parkeren van vliegtuigen zijn hiervoor speciaal aangepast. Zo mogen vliegtuigen nu dichter langs elkaar keren en is de maximale afstand tussen twee geparkeerde toestellen verkleind. Het vrachtverkeer vindt overigens wel grotendeels doorgang. Onder andere voor het vervoeren van medische hulpmiddelen.

Schiphol maakte onderstaande filmpje over deze bijzondere situatie. Nooit eerder stonden er zoveel toestellen werkloos op de luchthaven.

Coronamaatregelen

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan heeft Schiphol recentelijk extra maatregelen genomen. Zo is er extra ruimte voor wachtrijen gecreëerd. Reizigers kunnen dan meer afstand van elkaar houden tijdens het wachten. Bij alle balies is bijvoorbeeld met tape aangegeven hoe ver je van de medewerker af dient te staan. In de terminals wordt zowel via de omroep als op de schermen continue duidelijke gemaakt om afstand van elkaar te houden. Schiphol vraagt reizigers om hun bagage als ‘barrière’ te gebruiken.

Bij het aan en van boord gaan komen de meeste mensen bij elkaar. Dat geldt ook voor het ophalen van de bagage. Daarom heeft de luchthaven ingesteld dat elke vlucht een aparte bagageband krijgt. Zo worden reizigers meer verspreid over de bagagehallen. Op social media melden diverse reizigers echter dat dit in praktijk nog niet altijd gebeurd. Schiphol zegt hierop toe te zien door extra medewerkers in te zetten.

De Douane verzorgt op risicovluchten 100% controles. Hiervoor zijn speciale faciliteiten opgezet bij bagageband 22.

Reacties

  1. Shirley bhoewar zegt

    Ik heb een vraag over toeristen kaart ik zou 2 april naar Suriname gaan maar mijn reis is geannuleerd wat gebeurt er met mijn toeristen kaart graag meer informatie gr shirley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *