Schiphol sluit grotendeels3 min leestijd

Nederland voert per 1 januari 2020 vliegtaks in voor passagiers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met het uitbreken van het Coronavirus en daarmee gepaard gaande gevolgen wordt het steeds lastiger voor luchthavens om open te blijven. KLM zal bijvoorbeeld op korte termijn veel vluchten staken. Maar daar blijft het niet bij. Ook Transavia staakt vanaf komende week al haar vluchten, en dan hebben we het nog niet over de internationale maatschappijen gehad die vliegen op Schiphol. Daarom sluit Schiphol grotendeels.

Vluchten

Normaal komen er op Schiphol enkele honderden vluchten met duizenden passagiers per dag aan. Nu zijn het slechts enkele vluchten en enkele reizigers. Deze week en wellicht volgende week worden er nog reizigers gerepatrieerd vanuit verschillende bestemmingen wereldwijd. Maar de verwachting is dat dit snel opdroogt. Transavia zal vanaf volgende week namelijk voorlopig niet meer vliegen, enkel repatriëringsvluchten. KLM heeft zo ook nog wat van die vluchten op de planning. De maatschappij zal voorlopig op enkele bestemmingen waarop nog geen restricties zijn, blijven vliegen. Al neemt de hoeveelheid vluchten drastisch af. KLM reageerde hier al op door de KLM Crown Lounge 25 in de Schengenzone te sluiten.

Behaal vliegensvlug de Flying Blue Gold Status in 90 dagen met deze XP-Deals

Toegangsvoorwaarden

De Nederlandse overheid heeft op woensdag 18 maart bekend gemaakt dat de toegangsvoorwaarden voor Nederland aangescherpt zullen worden. Deze reisbeperkingen gelden voor niet EU-burgers die naar Nederland willen komen. Uitzondering zijn reizigers uit Noorwegen, Verenigd-Koninkrijk, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Alle andere reizigers komen Nederland niet meer in. Meer informatie kun je vinden op deze website van de Rijksoverheid.

Schiphol sluit grotendeels

Sluiting?

Vandaag werd door de CEO van Schiphol, Dick Benschop, aangegeven dat de luchthaven Schiphol niet dicht gaat. De verwachting is dat er vluchten zullen blijven arriveren en vertrekken. Daarnaast zijn de vrachtvluchten van enorm belang voor Nederland en de export. Daarnaast wordt alles aangepast naar de huidige situatie. Dat zal inhouden dat hoogstwaarschijnlijk vanaf dinsdag 24 maart Schiphol nog voor een klein deel geopend is. Vertrek 2 en een deel van Vertrek 3 zullen open blijven voor het inchecken. Na de securitycontrole kun je naar Zone 1 en Zone 2, afhankelijk van je bestemming kun je nog naar Pier E en Pier D.

Schiphol sluit grotendeels
Alleen Pier E en D blijven open.

Het overige gedeelte zal van Schiphol dicht gaan. Deze pieren worden echter nog weg gebruikt. Ze fungeren namelijk als parkeerplaatsen voor de vliegtuigen. De tientallen vliegtuigen die stil komen te staan moeten namelijk ergens staan.

We gaan terug naar een ‘Kern-Schiphol’. Daardoor blijven we open voor Nederlanders die nu in het buitenland zijn en naar huis willen, voor vrachtvluchten met bijvoorbeeld medicijnen en medische hulpmiddelen en voor de vluchten die nog wel plaatsvinden. Deze beperking van onze operatie past ook bij de zorg voor onze mensen en die van onze partners.

Dick Benschop, CEO Royal Schiphol Group

Ik reis binnenkort, wat nu?

Heb je binnenkort een reis naar bijvoorbeeld Suriname, Curaçao of een van de andere bestemmingen waar restricties gelden, dan hebben we het volgende advies.

Bron & Beeldmateriaal: Schiphol, Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *