Qatar Airways Privilege Club verlengt geldigheid van alle tiers met 12 maanden1 min leestijd

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways Privilege Club heeft besloten om de geldigheid van alle tiers te verlengen met 12 maanden. Veel reizigers hebben namelijk hun plannen uitgesteld en hun status binnen het programma dreigt daarmee te vervallen. Qatar Airways Privilege Club is hiermee één van de eerste frequent flyer programma’s die de statusperiode voor hun leden verlengt. Twee weken geleden kondigde het programma al aan om de geldigheid van alle tiers met 6 maanden te verlengen.

Als je status voor 31 januari 2021zou vervallen, betekent dit dat deze met 12 maanden wordt verlengd. De wijziging is ook van toepassing op leden die zijn gedowngraded na 9 februari 2020. De wijziging wordt van kracht op 1 april 2020.

Privilege Club tiers

Meer flexibiliteit met Qcredits

Daarnaast lanceert Qatar Airways Privilege Club ook verbeterde Qcredits-voorwaarden. Veel Gold- en Platinum-leden zijn van mening dat Qcredits niet flexibel genoeg zijn. Vooral nu de reisactiviteit aanzienlijk is verminderd, denken veel mensen dat ze Qcredits niet kunnen gebruiken gedurende de 12 maanden dat ze geldig zijn. Daarom wordt de geldigheidsduur van Qcredits nu verlengd tot 24 maanden en bovendien terugbetaald.

Meer informatie over de wijzigingen vind je op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Qatar Airways Privilege Club

Qatar Airways Privilege Club

Als je met Qatar Airways vliegt, verdien je Qmiles en Qpoints in het Privilege Club programma. Qpoints geven je een hoger lidmaatschapsniveau in het programma, terwijl je Qmiles kunt inzetten om awardvluchten mee te boeken. Het aantal miles dat je verdient hangt af van de ticketklasse en het lidmaatschapsniveau. Om erachter te komen hoeveel miles en punten je verdient, kun je de Qcalculator gebruiken, waarmee je kunt zien hoeveel miles en punten je tijdens je reis krijgt. Ben je nog geen lid, dan kun je hier een account aanmaken.

Word lid van Qatar Airways Privilege Club

Op InsideFlyer hebben we onlangs ook een uitgebreide handleiding samengesteld van het Privilege Club programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *