Eindhoven Airport ook deels op slot

Aantal vliegbewegingen Eindhoven Airport voor 2022 gehandhaafd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wereldwijd trotseren bedrijven en organisaties in de reisbranche het Coronavirus. Door allerlei reisbeperkingen en een sterk teruggelopen vraag moeten er draconische maatregelen genomen worden. Zo besloot bijvoorbeeld Schiphol om nog maar een kleine deel van de piers open te houden. Ook Eindhoven Airport neemt nu diverse maatregelen. De luchthaven blijft wel open, maar krimpt de operatie flink in.

Coronavirus

Naar aanleiding van het uitbreken van het Coronavirus is dus ook Eindhoven Airport genoodzaakt maatregelen te nemen. Het aantal vluchten is inmiddels flink afgenomen. Daardoor komen er flink minder reizigers en bezoekers naar het Eindhovense vliegveld.

Eindhoven Airport zal echter gewoon geopend blijven voor passagiersvluchten. Het zal vooral om vluchten ter repatriëring gaan. Dit betekent dat in de week van 23 maart de airlines Ryanair en Wizzair tot nader order 28 bestemmingen zullen aanbieden. Het gaat om steden in Bulgarije, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Let op dat er momenteel per land andere in- en uitreisvoorwaarden gelden. Check nederlandwereldwijd.nl voor de meest up-to-date informatie. Voor de meest actuele informatie met betrekking tot vluchttijden kijk je op de website van de betreffende airline.

Een toestel van Ryanair en twee toestellen van Wizz Air op Eindhoven Airport (Bron: Eindhoven Airport)
Een toestel van Ryanair en twee toestellen van Wizz Air op Eindhoven Airport (Bron: Eindhoven Airport / Twycer / www.twycer.nl)

Openingstijden en bezetting

De luchthaven van Eindhoven is vanaf maandag geopend van 6.15 tot 22.45 uur. Normaliter was dit echter van 4.30 tot 0.00 uur. De personeelsbezetting op het vliegveld is ook aangepast aan de verminderde drukte. Zo zijn diverse winkels gesloten. In de terminal zijn op dit moment alleen AH to go, Aviflora en Fashion & Travel nog open. Het is zeer waarschijnlijk dat het aanbod binnenkort nog verder teruggedrongen wordt als er nog minder vluchten naar Eindhoven komen.

Lees hier wat jij kan doen om de reiswereld in deze moeilijke tijd te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *